„Învatamântul actual are nevoie de idei inovatoare” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

„Învatamântul actual are nevoie de idei inovatoare”

p_6_1_21.jpg
Sâmbata, 17 ianuarie, Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mures va fi gazda simpozionului national „Instructie si educatie în scoala contemporana”, prilej cu care am invitat-o la un scurt dialog pe profesoara Eugenia Somesan, membra a comitetului de organizare, care ne-a oferit câteva detalii despre eveniment.

Reporter: Care este scopul organizarii simpozionului?
Eugenia Somesan: Scopul principal al simpozionului national „Instructie si educatie în scoala contemporana” este de a oferi cadrelor didactice posibilitatea de a-si publica ideile inovatoare în ceea ce priveste procesul de învatamânt. Evenimentul se afla la cea de-a XII-a a editie si este organizat sub egida Universitatii „Babes Bolyai” – Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, extensia Târgu-Mures, Departamentul pentru pregatirea personalului didactic, Inspectoratul Scolar Judetean Mures si nu în ultimul rând Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mures.
Rep.: Ce ne puteti spune despre participanti?
E.S.: Printre personalitatile care ne vor onora cu prezenta i-as aminti pe prof. Bogos Musata din partea Universitatii „Babes Bolyai”, conferentiar Cristian Stan directorul extensiei si prof. doctorand Denisa Manea din Bistrita Nasaud. De asemenea, de pe plan local vor participa inspectorul scolar general Ioan Tusnea, Mircea Prozan directorul Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu”, prof. Nagy Edita directoarea Casei Corpului Didactic Târgu-Mures si speram sa ne onoreze cu prezenta si primarul municipiului Târgu-Mures Dorin Florea, pe care îl consideram un om al scolii. În ceea ce priveste participantii, vom avea 68 de cadre didactice din aproape toate judetele tarii.
Rep.: Oferiti-ne va rog câteva detalii despre continutul evenimentului.
E.S.: Simpozionul este organizat pe patru sectiuni, respectiv Pedagogie-psihologie, Didactica limbii si literaturii române, Didactica disciplinelor exacte si Didactica activitatilor sportive si artistice. O noutate de ordin organizatoric este largirea ariei de interese a participantilor. Daca în 2008 au participat doar educatoare si învatatoare, în acest an vor participa si profesori, cea ce nu poate sa duca decât la realizarea unui adevarat schimb de experienta.
Rep.: Ce alte activitati vor mai fi organizate în cadrul simpozionului?
E.S.: Lucrarile simpozionului vor demara cu lansarea volumului cu tema „Instructie si educatie în scoala contemporana”, care contine un numar de 48 de lucrari inovatoare pentru învatamântul actual. Totodata, va mai fi organizata si expozitia „Ecotehnicus”, care contine obiecte realizate din materiale reciclabile: veioze scolare, ceasuri solare, tablouri si altele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE