Home / Social / Am mai pierdut 50 de veterani de razboi in 2008

Am mai pierdut 50 de veterani de razboi in 2008

Distribuie

p_7_1_24.jpgFostul general de divizie Ion Scrieciul este presedintele fondator al ANVR Mures care are sediul in incinta Cercului de Militar de Recrutare Mures. Filiala Mures are in subordine 5 subfiliale in Reghin, Sighisoara, Tarnaveni, Ludus si Iernut, care au in evidenta un total de circa 4.600 de veterani si urmasi de veterani de razboi la nivel de judet si isi desfasoara activitatea dupa legile144, 49, legea 203 dupa Constitutia Romaniei si alte acte normative. Presedintele veteranilor de razboi care detine si meritul de Cavaler al Ordinului Virtutea Militara declara ca in cursul anului 2008, conform statisticilor ANVR au decedat 50 de veterani de sex masculin din muncipiul Targu-Mures cu varste cuprinse intre 80 si 90 de ani. Pe anul 2008 la nivel judetean ANVR Mures a eliberat pentru veterani 5.200 de bilete de calatorie la clasa I, 20.300 la clasa a II si 38.000 pentru autobuze.
Fostul general este presedintele asociatiei veteranilor de razboi din de la infintarea acesteia in anul 1984. ,,In 1991 ne-am reorganizat ca structura dupa revolutia din decembrie 1989 conform noilor legislatii si eu am reorganizat activitatea si am pus bazele fiind presedintele fondator al ANVR Mures dupa o cariera militara de 39 de ani, timp in care mi-am schimbat domiciliul de 24 de ori,, a precizat  veteranul Ion Scrieciu. Acesta a  pornit de jos la gradul de soldat TR la Divizia ,,Tudor Vladimirescu,, unde a participat ca voluntar la Campania din Vest, in perioada 2 februarie – 9 mai 1945 ca artilerist la cel de al doilea Razboi Mondial. Desi e nascut in comuna Piscu-Vechi in judetul Dolj, dupa razboi Scrieciu s-a intors in tara unde a terminat un liceu teoretic, a facut studii militare si cursuri E.C.P la Breaza, in Prhova. Obsedat de ideea de a face cariera dupa liceu Ion Scrieciu a absolvit in 1949 Scoala de Ofiteri de Infanterie de la Sibiu. In 1950 tanarul Scrieciu se inscrie la Academia Militara la Facultatea Blindate, pe care o termina doi ani mai tarziu, dupa care urca in ierarhie sucesiv ajungand sublocotenent, capitan, locotenent colonel, sef de Stat Major si in cele din urma general de brigada in 1974 trecand in rezerva in 1983 ca sef de Stat Major de la Craiova. S-a stabilit la Targu-Mures in anul, 1957 la unitatea militara de pe Bulevardul Antonescu, ca sef de Stat Major cu functia de locotenent colonel dupa ce a mai fost detasat ca sef de operatie o scurta perioada in Targu-Mures in 1955. Fostul general de divizie spune ca nu are nici un regret si chiar e mandru ca sotia sa Malvina care a decedat cu cativa ani, dar care in tinerete la urmat pe Scrieciu ca un soldat peste tot in tara la toate cele 24 de garnizoane unde a fost detasat, care la un momentdat din dragoste a parasit un consiliu de minstri de la Bucuresti pentru un simplu locotenent. 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.