Prima ciorba taraneasca in Valea Rece Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Prima ciorba taraneasca in Valea Rece

p_4_1_22.jpg119 copii ai romilor din Valea Rece si 31 de persoane varstnice bolnave, tot din acelasi, cartier au beneficiat ieri de prima masa calda, oferita de Primaria Targu Mures.

Cele 150 de portii de ciorba taraneasca au fost servite in incinta cantinei sociale din Valea Rece, amenajata in locul unui fost magazin alimentar. Masa calda pregatita la cantina sociala de la Fundatia Alpha Transilvana si o paine se va acorda de doua ori pe saptamana in zilele de marti si joi. «Dorim ca de acum inainte sa acordam cate doua mese pe saptamana atat copiilor cat si persoanelor cu probleme. Dupa cum le transmiteam cetatenilor cu situatii mai grele si in cazul nostru romii din Valea Rece, mai ales ca respecta ceea ce am hotarat si isi dau copiii la scoala, am decis sa le acordam aceasta facilitate. Vom incepe cu acest lucru si vom continua sa-i imbracam, sa-i hranim si sa-i tratam. Copiii nu au de ce sa traiasca frustrarile parintilor», a declarat edilul orasului Dorin Florea. Intrebat care este suma cheltuita pentru aceasta masa calda primarul a spus ca, «pe mine nu ma intereseaza banul, ma intereseaza ca lucrurile sa fie bine facute.»
O masa calda pentru nevoiasi
Aceasta activitate a primariei se va extinde, iar persoanele nevoiase sau pensionarii cu venituri mici, vor putea beneficia de o masa calda, daca se vor inscrie la primarie pentru aceasta facilitate, putand beneficia si de o reducere acordata de institutie. «Oamenii cu probleme se vor putea abona pentru o masa calda la primarie, deoarece dorim sa preluam si acest lucru», a mai precizat primarul orasului Targu Mures. Intentia autoritatilor este de  a acorda deocamdata doua mese calde pe saptamana, urmand ca in cantina sociala sa functioneze o bucatarie comuna, iar numarul de mese acordate nevoiasilor sa creasca de la doua pe saptamana, la cate una zilnica. «Este un gest foarte frumos din partea primarului, in primul rand pentru ca foarte multi oameni sufera acum din cauza banilor, nu au ce manca. Este pentru prima data cand se acorda aceasta masa calda si, de acum inainte va fi saptamanal de doua ori pana ce se va face o bucatarie comuna aici. Atunci cred ca va fi acordata zilnic aceasta masa, atat pentru copii cat si pentru parinti. Este greu pentru ei deoarece multi nu au locuri de munca», a precizat Tibor Costea, inspector cu problema romilor in cadrul Primariei Targu Mures. In prezent in Valea Rece sunt construite trei blocuri sociale, urmand ca pe viitor sa mai fie ridicate inca patru, unde vor putea locui 20 de familii. De asemenea, in cladirea scolii unde invata copii romilor, urmeaza sa se efectueze lucrari de reparatii, pntru separarea gradinitei de scoala.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE