Afinele, insulina verde pentru diabetici Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Afinele, insulina verde pentru diabetici

Afinele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Frunzele şi fructele de afin cresc acuitatea vizuală, au efecte antiseptic, antidiareic, astringent şi sunt un bun antibiotic.
Preparatele din afine sunt indicate mai ales persoanelor cu diabet non-insulino-dependent, dar sunt de ajutor şi celor dependenţi de insulină, dar trebuie retinut ca ele nu inlocuiesc medicamentele prescrise de medicul specialist.
Mod de folosire
Ceai
Ceaiul trebuie preparat atât din frunze de afin cât şi din fructe uscate. În cazul persoanelor cu diabet sau persoanelor obeze sunt indicate două căni de ceai în fiecare zi. Totodată, în cazul acestor persoane dar şi a celor care suferă de diaree, este obligatoriu ca ceaiul să fie consumat neîndulcit.
Infuzia
Se obţine din 2 linguriţe de frunze uscate la o jumătate de litru de apă clocotică. Pot fi consumate mai multe căni de infuzie în fiecare zi, însă să nu se depăşească un litru pe zi.
Decoct
Acesta se obţine prin fierberea unei cantităţi egale de fructe şi frunze de afin. Decoctul are proprietăţi astringente şi antibiotice, putând fi folosit pentru ameliorarea afecţiunilor gastrointestinale (enterite şi diaree). Extern, se recomandă sub formă de gargară în faringite, afte, stomatite şi comprese pentru hemoroizi şi eczeme.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE