Home / Social / Credite mai mari pentru locuinte

Credite mai mari pentru locuinte

Distribuie

Saptamana trecuta BNR a relaxat creditele pentru locuinte, in curand doritorii de astfel de credite ar putea obtine cu 26% mai multi bani de la banci. În acelaşi timp, cei care vor solicita un asemenea împrumut vor da un avans cu aproximativ 48% mai mic, faţă de condiţiile actuale, la un grad de îndatorare de 60%. Cu alte cuvinte, populaţia va putea lua credite mai mari cu avans mai mic.
Aşa arată situaţia pe hârtie, însă procentajele pot diferi de la o bancă la alta. "Este greu de prezis în ce măsură vor relaxa băncile gradul de îndatorare, întrucât BNR dă posibilitatea fiecărei bănci să-şi facă propria strategie. Cert este că gradul de îndatorare admisibil va creşte cu câteva procente şi acest lucru va facilita accesul clienţilor la credite mai mari, cu o contribuţie proprie mai mică", explică Marina Sterpan, directorul de comunicare al Credit Zone – companie specializată în intermedierea de credite. Astfel, de la un grad de îndatorare de 35-45%, românii se vor putea împrumuta în limita a 55-60% din salariu. Sau chiar mai mult, până la 70% din venituri, însă doar dacă banca le acordă un scoring bun, dacă vor garanta împrumutul cu "proprietăţi imobiliare de bună calitate". Presupunând că împrumutul ipotecar se va face pe o perioadă de 30 de ani, cu avans, solicitanţii trebuie să aibă un venit mediu lunar de aproximativ 4.000 de lei. Spre exemplu, cu un avans de doar 7.000 de euro, suma împrumutată va fi de 63.000 de euro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.