Home / Social / Masuri de prevenire a incendiilor la gospodariilor populatiei

Masuri de prevenire a incendiilor la gospodariilor populatiei

Distribuie

În anul 2008, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş împreună cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, au intervenit pentru stingerea a 340 de incendii izbucnite pe raza judeţului. Dintre acestea 243 au avut loc la gospodăriile populaţiei, înregistrându-se o creştere cu 8 incendii faţă de anul 2007.
Cele mai frecvente cauze care au dus la producerea acestor incendii au fost utilizarea instalaţiilor şi aparatelor electrice defecte sau cu improvizaţii, sistemele de încălzit defecte, improvizate, supraîncălzite sau lăsate nesupravegheate, jocul copiilor cu focul, folosirea surselor de aprindere în locuri cu pericol de incendiu, folosirea afumătorilor improvizate, folosirea combustibililor solizi pentru alimentarea mijloacelor de încălzire racordate la sistemul de alimentare cu gaze, fumatul în locuri nepermise, etc..
– Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, recomandă  câteva măsuri de prevenire a incendiilor ce pot fi luate de către cetăţeni şi care dacă sunt respectate le pot salva munca de o viaţă:
– Nu utilizaţi aparate electrice, cabluri, prize, întrerupătoare sau dispozitive de protecţie defecte sau improvizate.
– Nu suprasolicitaţi reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.
– Nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete.
– În apropierea spaţiilor cu pericol de incendiu cum sunt depozitele de furaje, grajduri, magazii sau poduri, nu se folosesc chibrituri, lumânări, lămpi de iluminat cu petrol sau alte surse de aprindere care pot genera incendii.
– Este interzisă încălzirea buteliilor de gaze cu flacără sau folosirea acestora în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată.
– Nu folosiţi flacăra pentru a verifica etanşeitatea buteliei, a garniturilor, regulatorilor de presiune sau a conductei de gaze. Pentru verificarea acestora se foloseşte emulsie de apă cu săpun.
– Este interzisă transvazarea gazului din butelie în orice alte recipiente.
– Nu lăsaţi la îndemâna copiilor surse de foc cum sunt chibriturile, lumânările sau brichetele.
– Nu lăsaţi nesupravegheate lumânări aprinse, sobe, plite sau aparate electrice în funcţiune.
– Nu depozitaţi în podurile clădirilor materiale combustibile sau inflamabile cum sunt buteliile bidoane cu produse petroliere, etc.
– Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, poduri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile.
– Nu folosiţi combustibili solizi pentru alimentarea mijloacelor de încălzire locală racordate la sisteme de alimentare cu gaze naturale, pentru evitarea înfundării sau supraîncălzirii coşurilor de fum.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, Compartimentul informare şi relaţii publice.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.