Reghinenii au încins „Hora Unirii” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 21 Vizualizări

Reghinenii au încins „Hora Unirii”

p_4_3_07.jpg

La fel ca în ale zone ale tarii si la Reghin împlinirea celor 150 de ani de la Unirea Principatelor a fost marcata prin evenimente deosebite. În acest an, la împlinirea celor 150 de ani de la marele eveniment orasul a îmbracat din nou haine de sarbatoare, printr-un spectacol diferit de anii trecuti. Manifestarile au avut loc la Casa de Cultura „Eugen Nicoara” din localitate.
Deschiderea a fost facuta de fanfara municipiului iar primul care a luat cuvântul a fost primarul Nagy Andras care a declarat în discursul sau ca va veni timpul când va trebui sa ne canalizam fortele în aceeasi directie, sa ne acordam reciproc încredere si sa trecem peste regrete si orgolii. „Sa colaboram în asa fel încât sa putem valorifica toate mijloacele pe care timpul nostru ni-l pune la dispozitie. Asa au facut si înaintasii nostrii si asta ne învata astazi pe noi istoria. Istoria ne-a dovedit ca Unirea înseamna putere, înseamna progres. si astazi, ca si acum 150 de ani avem nevoie de o mare unire „în cuget si-n simtiri” si de acea unire în care gândul drept si inima buna sa repare ranile din constiinta, sa lase mai putine regrete si mai multe fapte bune”, a precizat Nagy Andras.
A urmat discursul profesorului de istorie Sabin Urzica care a prezentat o scurta istorie a Unirii. De asemenea au evoluat pe scena interpreti locali de muzica populara cum ar fi Corina Florea, Puscas David, Alin Bucur, Raluca Panga, Laura Stoica, Beatrice Oprea, Ioan Dordoi si Felix Galan, precum si mult asteptatul Nicolae Furdui Iancu. Seara s-a încheiat cu o Hora a Unirii în Piata Mare din localitate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE