Comunitare
- admin
- 0 comentarii
- 79 Vizualizări
Tort de orez cu fructe
25 ianuarie 2009Ingrediente:
125g orez, 500ml lapte, 20g coajă rasă de lămâie, 200g zahăr, 500 g fructe din diferite compoturi, 200ml frişcă, 10g esenţă vanilie, 4 foi gelatină, 2g sare.
Mod de preparare:
În laptele încălzit se adaugă orezul spălat bine, sarea, coaja rasă de lămâie şi se fierbe până se înmoaie orezul; la urmă se adaugă zahărul şi vanilia; se dă la rece o oră. Gelatina se ţine cinci minute în apă rece, apoi se dizolvă într-un pahar de suc din compotul încălzit. Se amestecă frişca cu gelatina topită şi fructele. Într-o formă de tort, care se dă la rece încă doua ore, se aşează straturi de orez şi amestecul de fişcă şi fructe. Pentru a accentua gustul de fructe, acest tort se poate stropi cu coniac.
Recomandari
Recent
Popular
Etichete
|
|
Lasă un comentariu