Laura Mirela Ilies, elita de ieri, studenta de azi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Laura Mirela Ilies, elita de ieri, studenta de azi

p_6_34.jpg
Proiectul “Alege-ti Elitele” a demarat in 4 noiembrie 2008 si ca orice inceput a facut primii pasi destul de stangaci, drept pentru care suntem nevoiti ca din spirit de corectitudine sa reluam prezentarea primilor participanti, in afara concursului de asta data. Toti cei care au participat in prima luna de concurs au intrat deja in posesia premiilor, de aceea ei nu mai pot participa la o noua runda de votare, dar se pot prezenta mai bine in fata celor care l-ar fi putut vota.
Una dintre participanti pe care o puteti cunoaste astazi este Laura Mirela Ilies, elita din noimebrie 2008.
Cine este Laura Ilies?
O fata simpatica, modesta, Laura s-a nascut in 19 decembrie 1989 in municipiul Reghin, iar acum locuieste cu familia ei in Petelea. Satul se afla pe dealurile Judetului Mures, la confluenta raului Mures cu raul Beica. In acest loc pitoresc, plin de istorie, unde se afla o bisericuta de lemn cu hramul “Sf. Ioan” datand din 1761 a crescut si traieste si azi cea care a adus prestigiul de a face parte dintre elitele muresene. Despre familia ei Laura afirma ca este “o familie frumoasa, care m-a sprijinit pe parcursul vietii si pana in prezent in tot ceea ce am facut.” Dupa scoala generala pe care a urmat-o in Petelea Laura si-a continuat studiile la Colegiul Economic “Transilvania” din Targu Mures.
Cei mai frumosi ani
Mergand cu gandul inapoi in anii de scoala Laura afirma ca cei mai frumosi ani au fost anii de liceu. “Cei mai frumosi ani din viata mea au fost anii de liceu. Imi amintesc ca am avut niste colegi superbi. Am fost o clasa foarte unita” povesteste Laura despre colegii ei de clasa din Colegiul Economic “Transilvania”
Ieri eleva, azi studenta
Elita Colegiului Transilvania a terminat cu brio ultimul an de liceu, a luat si examenul de bacalaureat si ca o continuare fireasaca pentru o eleva “eminiche” dupa cum ar numi-o Caragiale, a intrat la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative de la Universitatea Petru Maior din Targu Mures, unde se va specializa in Contabilitate si Informatica de Gestiune.
O zi din viata elitei
Intreband-o cum decurge o zi din viata ei, Laura mi-a raspuns ca nu se intampla nimic deosebit intr-o zi normala din viata ei. “O astfel de zi normala din viata mea se limiteaza doar la scoala, familie si prieteni.” Chiar si elita sa fii, dar nu poti invata fara pauza, asa ca Laura recunoaste ca ii place foarte mult sa calatoreasca. “Imi place sa descopar locuri noi, sa vad, sa compar, sa cunosc oamani si locuri noi” spune Laura si adauga ca “imi plac si filmele de actiune, pe care urmarandu-le incerc sa anticipez cine e vinovatul cine va castiga in cele din urma, pentru ca nu intotdeuan cel care alearga mai repede si castiga cursa.”
Experineta unica
Revenind la subiectul discutiei Laura Ilies recunoaste ca participarea la Olimpiada a fost o experienta unica. “Experienta pe care am trait-o in liceu este una unica, am participat doar o singura data la Olimpiada Nationala, desigur ca sa ajungi acolo trebuie sa parcurgi toate etapele,” explica Laura. “Am participat la concursuri scolare, la olimpiada pe scoala, pe oras, pe judet ca nu se ajunge direct la cea Nationala, desigur, dar faptul ca am putut reprezenta scoala mea la nivel de tara la profilul Servicii Tehnician in Turism, pentru mine a insemnat o experienta unica,” afirma Laura. De la Olimpiada Nationala unde si-a masurat puterile cu ceilalti olimpici din toate colturile tarii, Laura s-a intors cu un premiu cinci, sau Mentiune Unu, ca asa suna mai bine. “As indruma toti colegii care au ramas in urma mea sa incerce o astfel de experienta, pentru ca merita!”
Multumesc, dragi parinti si profesori
Laura nu a uita ca performantele ei pe langa studiul zilnic se datoreaza si ajutorului primit din partea profesorilor care i-au indrumat pasii. “Am fost indrumata de profesorii de specialitate Pop Ioan, Puiac Elena, Popoviciu Carmen si Tilinca Maria, carora le multumesc si pe aceasta cale, spune Laura, multumind si parintilor si colegilor care i-au fost alaturi.
Parerea mea
Fiind ocupata cu sesiunea si cu examenele din primul ei an de studentie, Laura nu a putut fi prezenta la decernarea premiilor pentru participantii concursului lunii noiembrie, dar ne-a trimis prin e-mail parerea ei despre proiectul “Alege-ti elitele”. “Referitor la initiativa cotidianului Zi de Zi, aceea de a promova si premia elitele scolii muresene cred ca este o initiativa foarte buna si foarte binevenita deoarece nu sunt multi cei care admira si le apreciaza pe aceste persoane care au muncit si prin munca lor au obtinut rezultate care a crescut prestigiul scolii si implicit al judetului, ceea ce nu este un lucru chiar de lepadat, ”a declarat elita sectiunii Turism de la Colegiul Economic “Transilvania”.
Si mai departe?
Dupa o astfel de prezentare desigur ati vrea sa aflati si mai multe despre fata din poza alaturata. Atat am reusit sa aflu despre ea. E atat de scumpa la vorba incat laconicii ar fi putut s-o angajeze purtatoare de cuvant! Glumesc, desigur. Laura Mihaela Ilies este persoana careia nu-i place sa vorbeasca despre sine, iar experienta unica pe care orice elev si-ar dori-o, participarea la Olimpiada Nationala, din perspectiva studentei de azi nu i se mai pare o asa de mare isprava incat ar merita sa bata apa in piua despre ea. In schimb transmite in stilul ei caracteristic urarea celor care vin diun urma: “sa incerce o astfel de experienta, pentru ca merita!”

Laura MIhaela Ilies
„A participa la olimpiada este o experienta pe care cred eu ca orice elev si-ar dori-o. Participand la aceasta olimpiada am avut ocazia de a-mi imbunatati cunostintele, mi-am facut prieteni noi din randul colegilor din tara, am vazut lucruri noi si locuri noi, o experienta de neuitat. Datorita acestei experiente, participarea la olimpiada nationala interdisciplinara aria curriculara “Tehnologii” – Profil Servicii, am avut reusita, ocazia, de a fi admisa la facultate fara examen de admitere, doar datorita rezultatului obtinut. Sfatuiesc toti elevii sa incerce o astfel de experienta, ca si cea de care am avut eu parte, deoarece merita din toate punctele de vedere.”

prof. Pop Ioan
 „Am admirat perseverenta, dedicarea, ambitia acestor elevi, capacitatea enorma de a invata, de a sintetiza informatiile, dat fiind volumul si consistenta materiilor la Olimpiada interdisciplinara. De multe ori gandindu-ma la cei care s-au calificat la faza nationala am simtit o mare onoare si satisfactia de a fi unul dintre profesorii lor, am fost incurajat de atitudinea si perseverenta lor, sa continui cu o mai mare implicare ceea ce fac. Pregatirea elevilor solicita dedicare, timp, un efort didactic suplimentar, insa consider ca e un lucru marunt comparativ cu satisfactia de a le fi profesor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE