Oana Pol cea mai buna marcatoare la baschet U 16 Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Oana Pol cea mai buna marcatoare la baschet U 16

p_11_2_27.jpgOana Alexandra Pol este eleva în clasa a-IX-a, la profilul Tehnician Opertor Calcul în cadrul liceului ,,Petru Maior,, din Reghin si totodata cea mai buna jucatoare a echipei de baschet CSS Reghin. În ultimul meci disputat acasa, sâmbata, 24 ianuarie, pentru calificarea la finala nationala împotriva baschetbalistelor din Târgu-Secuiesc, eleva antrenorului Ioan Vass a înscris 30 de cosuri în meciul care s-a terminat cu scorul de 96 la 57 pentru gazde.

Reporter: Am vazut pe teren o jucatoare foarte sigura pe ea. De când practici baschet?
Oana Pol: Joc baschet de sase ani, dar oscilez când pe post de extrema când joc pe post de fundas. Momentan fac parte din echipa de junioare II U 16. Acest meci face parte din categoria de meciuri decisive pentru calificarea la finala nationala. Am câstigat faza zonala cu Sibiul, Mediasul, am terminat pe primul loc si ne-am calificat în semifinale. A fost un meci pe care l-am dominat din plin dupa o înfrângere cu Râmnicu-Vâlcea din cauza ca nu am ne-am mobilizat destul de bine.
Rep.: De unde vine pasiunea ta pentru sport?
O.A.: Mai demult s-a realizat o preselectie pentru baschet pentru ca eram foarte înalta, în clasa a treia aveam o înaltime de aproape 1,65. Chiar daca nu am mai crescut foarte mult, momentan ma apropiu de 1,75 cm.
Rep.: Ai un idol în baschet?
O.A.: Nu am un idol, nici nu îmi place sa urmaresc baschetul la TV. Îmi place în schimb sa joc baschet la nebunie. Jucam si ne antrenam saptamânal doua ore în aceasta perioada dar sunt zile în care facem si opt ore de pregatire.
Rep.: În viitor crezi ca vei face sport de performanta?
O.A.: Da, îmi doresc foarte mult dupa ce termin liceeul sa ma înscriu la Facutatea de Sport. Iar la anul vreau sa dau un examen pentru a fi în paralel si arbitru, pentru a-mi dezvolta cât mai multe calitati si pentru a stapâni cât mai bine secretele baschetului.
Rep.: Ce satisfactii ti-a adus acest sport?
O.A.: În primul rând faptul ca mi-am format un mod de viata sanatos, în al doilea rând am cunoscut foarte multi oameni în turnee, cu care socializez, mi-am facut prieteni, am vizitat tara si chiar am fost si în afara tarii cu echipa de baschet.
Rep.: Parintii tai sunt mândri de tine?
O.A.: Da, sunt mândri si ma sustin si chiar daca se întâmpla sa primesc o nota mai mica ma înteleg ca am antreanamente si multe meciuri de baschet. Îmi dau sfaturi si gasim împreuna solutii pentru a remedia situatia.
Rep.: Colegii cum te privesc?
O.A.: Ma respecta, ma sustin, vin la meciuri când jucam acasa, iar când jucam în deplasare vin si ma întreaba cum am jucat, ce performante am obtinut si tin foarte mult la ei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE