Home / Eveniment / Amenzi de peste 20.000 de lei într-o singura saptamâna

Amenzi de peste 20.000 de lei într-o singura saptamâna

Distribuie

p_2_2_35.jpg

Pentru asigurarea ordinii si linistii publice pe raza de competenta, în perioada 19 ianuarie 2009 – 25 ianuarie 2009, Politia municipiului Sighisoara a organizat si executat 13 actiuni cu efective marite, 187 de controale si verificari politienesti, fiind legitimate 215 persoane. S-au efectuat 15 pânde în locurile pretabile comiterii de infractiuni, au fost verificati 17 de paznici, fiind desfasurate si alte activitati specifice menite sa descurajeze elementele infractoare predispuse la comiterea de fapte antisociale.
Cu ocazia desfasurarii acestor activitati au fost identificate 14 persoane care au comis 16 infractiuni, din care sase de natura judiciara, sapte de natura economico-financiara si trei de alta natura. Agentii de siguranta publica au actionat pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii stradale aplicând în acest sens 25 de sanctiuni contraventionale în valoare totala de 5.930 de lei, din care 15 sanctiuni au fost aplicate conform legii nr. 61/1991 care reglementeaza normele de convietuire sociala, ordinea si linistea publica, zece sanctiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, agentii de politie participând de asemenea si la aplanarea a 12 stari conflictuale, atât intrafamiliale cât si de alta natura.
În aceeasi perioada agentii de politie rutiera au actionat cu preponderenta pentru disciplinarea participantilor la traficul rutier pe principalele artere de circulatie din municipiul Sighisoara si pe raza comunelor arondate, aplicând un numar de 125 de sanctiuni contraventionale în valoare totala de 14.280 de lei, dintre care 35 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe diferite sectoare de drum public, 11 sanctiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranta de catre persoanele din autoturisme aflate în miscare si dotate cu astfel de sisteme de protectie, 38 de sanctiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversarea drumurilor publice prin locuri nepermise, zece sanctiuni au fost aplicate biciclistilor, una pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice, o sanctiune a fost aplicata pentru depasire neregulamentara si 17 pentru alte abateri, fiind retinute sase permise de conducere dintre care patru pentru anulare si doua pentru suspendare. Totodata, în ultima saptamâna, pe raza municipiului Sighisoara au fost înregistrate un numar de 15 accidente de circulatie usoare, soldate doar cu pagube materiale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.