Duelul de performanta al dascalilor, in curand Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Duelul de performanta al dascalilor, in curand

p_3_2_41.jpg

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu si-a stabilit prioritatile celui de al doilea mandat. Printre acestea se numara  si introducerea criteriior de performanta in educatie, concomitent cu majorarea salariilor. Ecaterina Andronescu a declarat ca simultan cu cresterile salariale trebuie introduse in sistemul de invatamant, criteriile de performanta, la care se lucreaza momentan si care au toate sansele sa fie introduse din semestrul doi cu titlu experimental. Daca efectele vor fi pozitive criteriile de performanta ar putea deveni obligatorii pentru cele 300.000 de cadre didactice din invatamant la nivel de tara de la inceputul anului 2010. Insa cel mai greu de realizat vor fi criteriile de cuantificare a activitatilor profesorilor la clasa si in afara clasei. Pentru a afla care este pozitia cadrelor din invatamatul judetean fata de acest proiect i-am provocat sa isi exprime parerile.

Vilut Rad, directorul Grupului Scolar ”Petru Maior“ din Reghin a declarat ca introducerea criteriilor de performanta in educatie este realizabila, dar trebuie alese cu grija. “Sunt cadre didactice foarte bine pregatite profesional dar lucreaza cu clase de elevi slabi. Adica sunt multe necunoscute in aceasta ecuatie dar daca va fi implementat experimental vom putea sa aducem imbunatatiri acolo unde exista lacune. E ciudat ca din cele 100 de cadre didactice ale noastre pe care le-am rugat sa scrie o parere despre aceste proiect nu am primit niciuna in scris”, a precizat directorul Vilut.
La Liceul de Arta din Targu-Mures, directorul Sorina Francean este de parere ca trebuie incercat “dar vor fi geu de gasit criterile cele mai riguroase si mai obiective. Cel putin la noi va fi mai usor sa facem nivelurile de departajare si cred ca doua treimi din profesori isi vor face treaba. Va trebui infiitat in fiecare unitate scolara un colectiv care sa analizeze obiectiv activitatea profesorilor la clasa si in afara, portofoliul, planificarile si cataloagele care pana la urma va acreste performanta“. Intiativa ministrului Educatiei este salutata si de Inspectorul Scolar General Ion Tusnea care recunoaste ca in sistemul actual nu intodeauna sunt corelate criteriie de performanta cu nivelul de salarizare al cadrelor didactice. ”Eu cred ca vechimea si experienta profesorilor ar trebui sa se regaseasca in rezultatele elevilor. E obligatoriu sa se gaseasca niste criterii standard care sa recompenseze material, pe cei care au performante si sa ii stimuleze toti profesorii sa-si faca datoria la clasa si in afara clasei. Eu as fi de acord sa se implementeze acest proiect din semestrul doi si in judetul Mures pentru ca cel mai bine am putea sa tragem concluzii daca ii punem in practica”, precizat inspectorul Tusnea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE