Home / Eveniment / Primăria Târgu-Mureş are 200 de miliarde de lei datorii

Primăria Târgu-Mureş are 200 de miliarde de lei datorii

Distribuie

p_3_1_27.jpgRestanţele pe care Primăria Târgu-Mureş le are pentru subvenţiile la energia termică, indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap şi alte datorii se datorează faptului că guvernul Tăriceanu nu a acordat sume în valoare de 200 de miliarde de lei vechi, a declarat ieri primarul Dorin Florea. Datoriile primăriei Târgu-Mureş afectează, în primul rând salarizarea persoanelor cu handicap şi reabilitarea unităţilor de învăţământ. „La primăria municipiului Târgu-Mureş circa 200 de miliarde lei vechi, constând în subvenţii la energia termică destinate populaţiei, constând în asistenţă socială, de pildă salariile pentru persoanele cu handicap şi alte categorii de persoane defavorizate, sunt altele legate de unităţile de învăţământ pentru lucrări de reabilitare în derulare şi alte poziţii mai mărunte, astea sunt cele mai mari”, a declarat Marius Paşcan.
Potrivit acestuia s-au găsit o serie de soluţii temporare pentru ca oamenii să nu aibă de suferit. „Pentru subvenţii la energia termică am fost nevoiţi să contractăm un împrumut tocmai pentru a nu bloca Energomurul să nu mai poată livra energie termică. Oraşul a contractat un împrumut pentru a acoperii acel deficit” a susţinut acesta. Soluţii sigure ar putea, însă să vină de la actualul Guvern, instituţia făcând demersuri în acest sens. „Noi încercăm şi am făcut demersuri la actualul Guvern ca măcar din sumele restante de anul trecut să mai transfere ceva astfel încât să se echilibreze bugetul şi să depăşim această fază, iar la celelalte categorii am fost nevoiţi să cheltuim din alte poziţii, din rezerva bugetară ca să reuşim să fim cât de cât la zi dar se mai manifestă unele întârzieri”, a mai declarat Marius Paşcan.
Primarul Florea consideră că dificultăţile în întocmirea bugetului pe 2009 se datorează şi sumelor restante şi a solicitat, din nou ca foştii miniştrii să fie traşi la răspundere pentru problemele create bugetelor locale. „Eu nu-mi găsesc 200 de miliarde, bani care trebuiau să vină sub diferite forme de la guvern. Sumele restante ale guvernului Tăriceanu ne pun într-o situaţie extraordinar de grea în întocmirea bugetului. Faptul că nu am primit bani a adus mari prejudicii bugetului local. Eu trebuie să fac un buget în funcţie de banii pe care nu i-am primit. Este o constatare destul de jenantă”, a susţinut Florea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.