Ucis de zidul pe care îl spargea Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Ucis de zidul pe care îl spargea

p_9_1_29.jpgOdata ce fostul proprietar a cedat la jumatatea lunii ianuarie prin contract de vânzare-cumparare fosta Metalurgica firmei Kaufland a început taraboiul. Dându-se mâna libera la colectarea de fier vechi, zeci de rromi au invadat sediul Metalurgica. Odata cu acest fapt au aparut si evenimentele neplacute, lucru la care se astepta practica toata lumea. Rromi care veneau aici, fiindu-le data mâna libera de cei de la Kaufland, au lucrat într-un risc crescut de accidente. Demolarile care au început aici, ilegale de altfel, nu erau executate de catre o firma autorizata. De-a lungul proceselor de demolare, incidente minore au mai fost pe strada Garii, la fosta Metalurgica, însa marti dupa masa cautarea fierului vechi si a caramizilor a dat rezultate dezastruase.
Pentru câtiva bani si-a dat viata
Un tânar de 27 de ani, din Apalina, încercând sa sparga un perete, si-a gasit sfârsitul sub o bucata de beton. A fost transportat de urgenta la Spitalul Municipal Reghin unde dupa mai multe manevre de resuscitare a decedat. „Pacientul a fost adus în stare critica, o persoana în vârsta de 27 de ani dianosticat cu traumatism prin strivire. Echipa a fost anuntata prin 112, a fost solicitata toata echipa de garda, medic anestezist, chirurg si medicul de la urgenta. Dar la momentul consultului s-au initiat deja manevrele de resuscitare care dupa o jumatate de ora nu au dat nici un rezultat pacientul fiind declarat mort”, a declarat Iuliu Moldovan directorul Spitalului Municipal Reghin. Tânarul care si-a gasit sfârsitul sub zidul de beton era tatal a trei copii, cel mai mic de un an si sase luni iar cel mai mare de sase ani.
Odata ce tânarul a ajns la spital au început si altercatiile între rudele decedatului si medicii de garda. Rudele sustin ca decedatul ar fi trait când acesta a ajuns la spital iar medicii nu i-au acordat suficient ajutor pentru a-l tine în viata pe motiv ca victima ar fi de etnie rroma. De aici, strigate si înjurii la adresa medicilor cât si amenintari. A fost nevoie de interventia jandarmilor si a politiei pentru a calma spiritele. „Autorizatia de demolare, a fost ceruta de Metalurgica. Aceasta societate, când a primit autorizatia de demolare a avut anumite etape de parcurs: îngradire, luarea tuturor masurilor, angajarea unei firme specializate, afisarea la loc vizibil a panoului cu cei care executa lucrarea, în ce perioada, sa anunte primaria atunci când începe lucrarile de demolare. Însa aceste lucruri nu au fost facute. Dimpotriva atunci când am vorbit cu domnul Lazar a spus ca nu stie nimic, ca cei de la Kaufland sunt cei responsabili. Drept urmare, noi am facut o adresa cum ca se sisteaza lucrarile si ca sunt raspunzatori de eventualele evenimente. Binenteles ca aceste lucruri nu au fost respectate, eu am solicitat o întrevedere între Lazar, politia Reghin, jandarmerie, politia comunitara si eu, acolo la fata locului la Metalurgica. Am cerut oamenilor sa plece din acea zona, acestia au plecat, dar dupa câteva zile s-au mai întors”, a declarat Nagy Andras, primarul municipiului Reghin.
În momentul de fata se fac cercetari pentru a stabili împrejurarile în care a decedat barbatul. Din pacate, problema este ca doar atunci când se întâmpla evenimentul nefericit, începem sa luam masuri. Trebuie sa moara un om ca sa luam în serios autorizatiile de construire sau desfintare. „În momentul de fata se fac cercetari din partea noastra, fiind vorba de o încalcare a prevederilor legii 50 din 1991, aplicându-se sanctiuni”, a mai precizat Nagy Andras.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE