Ursuleti de guma la galeriile U.A.P. Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Ursuleti de guma la galeriile U.A.P.

p_16_1_17.jpgAstazi, la galeriile U.A.P. din Târgu-Mures, cu începere de la ora 17.00 va avea loc vernisajul expozitiei Cyber Romance, care va aborda teme cum ar fi aventura, pace, razboi si gummybears (ursuleti de guma). Protagonistii Cyber Romance, sunt tinerii artisti plastici Ferenczy Botond Tamás si Szabó András.
Aripile artei l-au dus pe Tamás începând cu anul 1992 prin diferite sali de expozitie din care amintesc 1998-1999 Cambuslang, Scotia, în 2000-2001 Budapesta, Ungaria, 2003 Ljubljana, Iugoslavia, iar în 2007 „One Shot”, Anaid Art Gallery, Bucuresti. Între anii 1998-2003 a fost student al  Universitatii de Arta si Design, Cluj-Napoca, Sectia Publicitate/Grafica. Tamás ramâne îndragostit de pop art, o miscare care se reflecta în lucrarile lui, oglinzindu-se în “decoruri” de la interioare de cafenele si cluburi pâna la spatii de joaca pentru copii, într-un finisaj execeptional. Desigur, lucrarile lui amintesc si de benzile desenate abordate de catre artistii pop art-ului în anii 60, precum si de publicitatea din acei ani (vezi boti-boti.blogspot.com). Dimensiunile lucrarilor lui sunt surprinzatoare, având o precizie de nedescris în realizarea tehnica a acestora.
Szabó András, mare fost caracter al Liceului de Arta din Târgu-Mures. Urmeaza apoi între anii 1999 – 2003 Universitatea de Arta si Design, din Cluj Napoca, dupa care a urmat specializarile 2003 – 2005 Masterat, Universitatea de Arta si Design, 2005 – 2008 Doctorat, Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca. Aripile artei pe care o abordeaza András, i-au adus multe expozitii personale precum si în grup dintre care amintesc câteva: 2005 – In The Kitchen, Galeria Bulgakov, Cluj-Napoca, 2007 – Cyberstar, Anaid Art Gallery, Bucuresti, 2008 – 7 paralel 7, MOYA (Museum of Young Art), Viena, 2008 – Antagonism Cerebral, Segment Temporal, Anaid Art Gallery, Bucuresti. A realizat si un film-portret în 2003, Szabo Andras, productie TVR Cluj, prezentat pe postul national TVR2 în august 2004, participare cu acest film la Festivalul de Film Documentar de la Calarasi, editia 2004. În lucrarile lui abordeaza un stil original, aplicând o tehnica de scratching pe plexiglass în fata unui neon. Cine nu îsi poate imagina cum arata lucrarile lui András, poate sa viziteze Clubul Avi-Cola din Târgu-Mures unde îi poate admira lucrarile la un pahar de cocktail. Realismul desenelor lui, este adesea impresionant si va poate creea fiori…
Va recomand sa veniti la vernisajul expozitiei Cyber Romance si nu veti regreta!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE