Home / Eveniment / Activităţile culturale, sportive şi sociale taxate de edili

Activităţile culturale, sportive şi sociale taxate de edili

p_2_3_10.jpg
Consiliul Local a aprobat instituirea unei taxe speciale pentru activităţi culturale, sportive şi sociale. Taxa se va încasa trimestrial de la societăţile comerciale, pe baza declaraţiilor de impunere care se depun la sediul Serviciului Stabilire, Încasare Impozite şi Taxe. Hotărârea ar fi trebuit adoptată anul trecut dar atunci consilierii nu s-au înţeles pe forma pe care ar trebui să o aibă această taxă. Şi acum au existat discuţii cu privire la normele aplicare a hotărârii, consilierul Kolozsvari Zoltan considerând că această hotărâre este inutilă. „Acest material a fost discutat şi paradiscutat, este iraţional, dar am atras atenţia că această hotărâre este fără sens şi nu se poate aplica şi nu sunt întocmite normele de aplicare. Cele 20% care ne stau la dispoziţie nu putem să obligăm unde să fie repartizate. Noi putem adresa doar o rugăminte . Hotărârea practic nu are sens. Poate avea sens ca să se instituie un fond special în care să se vireze aceste sponsorizări şi trebuie foarte bine gandită metodologia. Este important ca atunci când facem un proiect să ne gândim şi la modalitatea de aplicare,” a spus acesta.
Secretara primăriei, Maria Cioban a ţinut să precizeze că aceste taxe se vor aplica doar din aprilie şi că până atunci, împreună cu cei de la finanţe se vor stabili şi norme de aplicare. „am consultat finanţele şi mi s-a promis că până săptămâna viitoare o să ne dea nişte norme care se aplică în ţară de asemenea gen. Termenele de aplicare sunt mai departe aşa că vom avea timp să pregătim normele metodologice,” a specificat aceasta. La fel, primarul Florea a ţinut să facă o nouă demonstraţie de forţă. „Să facem dovada că vrem să facem ceva. Avem nevoie de o hotărâre chiar dacă este de principiu. Voi gândi împreună cu finanţele modalitatea. Voi folosi finanţele ca un sprijin,” a declarat acesta în faţa consilierilor locali.
Taxa specială făcea referire, în forma sa in iniţială doar la activităţile culturale şi sportive. Consilierul Peti Andrei a propus ca la aceste două activităţi să se adauge şi activităţile sociale, propunere aprobată de restul consilierilor.
Termenele de depunere a declaraţiilor sunt: 25 aprilie, 25 iulie, 25 octombrie 2009 şi 25 ianuarie 2010. fondul constituit se va folosi exclusiv în vederea sprijinirii activităţilor culturale, sportive şi sociale şi va fi repartizat pe baza aprobării Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Băuți, la volan – pericol pentru circulație!

• La data de 1 iunie 2020, în jurul orei 22:30, poliţişti din cadrul Secţiei …