Începe „transarea” spitalului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Începe „transarea” spitalului

p_3_2_42.jpgConsilierii judeteni au hotarât, ieri, revocarea drepturilor de administrare al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Târgu-Mures asupra mai multor imobile si transmiterea dreptului de administrare asupra acestora catre Spitalul Clinic Judetean Mures. Decizia a fost luata în conformitate cu art. 1 si art. 2 alin. 1 din HGR nr. 621/2007 privind înfiintarea Spitalului Clinic Judetean Mures prin reorganizarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Târgu-Mures, cu ordinul MSP nr. 1079/2008 modificat si completat prin Ordinul MSP nr. 1713/2008 precum si prin ordinul MSP nr. 2066/2008.
Dezbaterile au început furtunos, consilierul judetean Mihail Porutiu solicitând amânarea votarii proiectului cu o saptamâna. „Procesul de separare este unul complex. Întrucât sâmbata va avea loc la Târgu-Mures o ampla întâlnire la care se va discuta strategia de sanatate a judetului”, si-a argumentat acesta cererea. Consilierul PDL a fost însa combatut de presedinta CJ Lokodi Edita, care a precizat ca, Consiliul Judetean nu împarte cladirile, ci doar ia act de divizarea spitalului, decisa prin hotarâre de guvern. „Nu are rost sa amânam, deoarece fiecare zi de asteptare în plus poate însemna blocarea modernizarilor din spitale. Daca oamenii n-au cladirile în administrare, n-au cum sa scrie proiecte si n-au cum sa obtina finantari”, a argumentat presedinta CJ, care i-a invitat apoi la microfon pe conducatorii celor doua unitati medicale.
„Noi ramânem cu titulatura si datoriile vechiului spital, în timp ce Spitalul Clinic Judetean va porni de la zero. În cazul unor noi amânari Spitalul Clinic de Urgenta risca sa aiba probleme din prisma bugetului primit de la Consiliul Judetean, ceea ce s-ar putea reflecta în misiunea de acordare a serviciilor de urgenta”, a precizat Ovidiu Butuc, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Târgu-Mures. De cealalta parte, Silviu Morariu, Spitalului Clinic Judetean Mures a accentuat importanta realizarii transferului, considerat a fi singura cale pentru îmbunatatirea actului medical. „Nu putem investi în respectivele cladiri fara sa fie administrate de noi. Dupa cinci luni de activitate, situatia Spitalului Clinic Judetean nu e tocmai roza din punct de vedere al infrastructurii”, a explicat Silviu Morariu.
Conform hotarârii, transferul imobilelor va fi realizat în termen de 30 de zile pe baza unor procese verale de preluare-primire.

Imobilele date în administrarea Spitalului Clinic Judetean Mures:
– Clinica de urologie, chirurgie II, medicala III si teren aferent;
– Clinica de oncologie cu anexe;
– Clinica de TBC si teren aferent;
– Clinica de neuropsihiatrie si endocrinologie cu anexe;
– Clinica de pediatrie II;
– Cladire morga cu agregat frigorific;
– Clinica de neuropsihiatrie infantila;
– Policlinica II si teren aferent;
– Policlinica cu plata si teren aferent;
– Clinica de dermatovenerice si teren aferent;
– Clinica de ortopedie si teren aferent;
– Clinica de ortopedie si teren aferent;
– Clinica de ginecologie II si teren aferent;
– Clinica de oftalmologie si teren aferent;
– Clinicile de boli infectioase I si III si teren aferent;
– Clinica de boli infectioase II si teren aferent;
– Atelier tehnic, str. Gheorghe Doja 129 si teren aferent;
– Clinica de neonatologie si teren aferent;
– Clinica de boli profesionale si Serviciul de medicina muncii si teren aferent;

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE