Home / Politic / Biblioteca din cartierul Cornisa amenintata cu evacuarea de primarie

Biblioteca din cartierul Cornisa amenintata cu evacuarea de primarie

Distribuie

p_6_3_09.jpgBiblioteca Judeteana (BJ) Mures a primit o somatie din partea Primariei Târgu-Mures pentru a evacua spatiul din incinta Casei de Cultura “Mihai Eminescu”, în care îsi desfasoara activitatea biblioteca din cartierul Cornisa si unde va fi înfiintata Libraria Universitarilor. „Nu ni s-a oferit în schimb nicio solutie, un alt spatiu în care sa ne mutam si sa ne desfasuram activitatea. Vom astepta sa vedem daca vom avea un alt loc unde sa ne mutam, în caz contrar nu putem evacua spatiul pentru ca nu avem cum”, a declarat directoarea BJ Mures, Monica Avram. De asemenea, directoarea BJ Mures si-a manifestat nemultumirea pentru lipsa de sustinere din partea autoritatilor locale, precizând ca biblioteca este ajutata doar de Consiliul Judetean Mures, în conditiile în care functioneaza ca biblioteca municipala. „Nu e firesc ce se întâmpla, deoarece functionam ca biblioteca municipala pentru resedinta de judet si ar trebui sa primim sprijin nu numai din partea Consiliului Judetean Mures, ci si de la primaria Târgu-Mures”, a adaugat Monica Avram.
De cealalta parte, primarul Târgu-Muresului, Dorin Florea, a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, ca municipalitatea a efectuat o statistica privind numarul de cititori care frecventeaza biblioteca din cartierul Cornisa, lasând sa se înteleaga ca acesta este unul redus. „Am cerut sa vad câti tineri entuziasti sau oameni în vârsta dornici au accesat carti, discutii, lectura si asa mai departe si nu va spun cifra pentru ca vreau sa o aflati voi. Primaria nu poate sa vânda niciodata spatiul decât cu doua treimi din Consiliul Local”, a explicat primarul. Totodata, edilul a spus ca persoanele din Consiliul Local care se opun evacuarii bibliotecii nu fac altceva decât sa pozeze în ipostaze de oameni docti. „A fost o dorinta de a face biblioteca studenteasca. Entuziasm exista la unii care n-au citit poate decât „Amintiri din copilarie”, dar acum fac pe doctii în Consiliul Local. Eu le-am pregatit câti oameni entuziasti au citit la biblioteca aia. Vom lasa biblioteca universitara, nu îi vom evacua pentru toata cladirea va fi reabilitata”, a încheiat Dorin Florea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.