Home / Eveniment / Unda verde de functionare pentru CRRN Reghin

Unda verde de functionare pentru CRRN Reghin

p_16_2_97.jpg
Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica (CRNN) din Reghin a primit aviz favorabil de infiintare si functionare de la Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH).
La aprobarea Consiliului Judetean Mures, Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica s-a infiintat la Reghin in locatia fostului Centru de Plasament nr. 8 Reghin. “Datorita faptului ca in luna decembrie ni s-a eliberat un aviz de infiintare si functionare privind noul Centru de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Reghin, pe care l-am avut in strategie, in luna ianuarie 2010 vom infiinta oficial prin hotarare de Consiliu Judetean, acest nou centru”, a declarat Schmidt Lorand, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mures.
Centrul de la Reghin va avea o capacitate de 50 de locuri, beneficiari fiind tinerii care au împlinit 18 ani, prezinta certificat de încadrare în grad de handicap neuropsihic si care, în prezent, se afla în sistemul judetean de protectie de tip rezidential pentru copii cu deficienta în cazul carora reintegrarea în familia naturala sau extinsa nu este posibila, din diferite motive. “In locul centrului pentru copii se va deschide un centru rezidential pentru adulti. In prezent sunt deja 11 adulti, iar ceilalti vor veni de la Complexul de servicii pentru copilul cu deficiente neuropsihice Sighisoara si Centrele pentru copii cu deficiente neuropsihiatrice din Targu-Mures, respectiv Ceuasu de Campie”, a adaugat Schmidt. Beneficiarii vor fi transferati pe parcursul a cateva luni, insa doar dupa ce se va completa intreg personalul cu un psiholog, asistent social, precum si seful centrului ce va fi ales dupa sustinerea unui concurs. Copiii din acest centru au fost plasati in cursul anului 2009 in diferite case de tip familial sau alte servicii, aici ramanand doar 11 copii care au ajuns la varsta maturitatii, neputand fi integrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident rutier cu 7 victime, la ieșire din Luduș!

Un accident rutier grav a avut loc astăzi, 19 iulie, în jurul orei 14:00, la …