2010, an critic pentru agricultura Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

2010, an critic pentru agricultura

p_7_1_e5547b.jpgFermierii romani au primit o grea lovitura prin eliminarea subventiilor de la stat. Sperantele se indreapta acum catre bugetul alocat agriculturii pentru acest an, buget care se afla in dezbatere in Parlament. “Am inteles ca la interventia parlamentarilor, s-a adaugat 2 miliarde la buget pentru agricultura, care  e ceva. Noi am avut notificarea facuta la subventia pe cap de animal, care va ramane pana in 2013, iar la lapte, nu vor mai fi subventii, dar asteptam alte solutii sa vedem cum vom beneficia de acesti bani, deoarece aceasta subventie conta enorm de mult pentru noi”, a declarat Iacob Boca, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bovine Mures.

Dialogul cu autoritatile
De saptamana viitoare va incepe dialogul cu autoritatile pentru stabilirea urmatorilor pasi, in contextual in care diferitele forme de sprijin din partea statului, vor fi inlocuite. “Fara aceste ajutoare de stat ne vom descurca foarte greu, noi suntem cu investitiile in curs, in ferme, in sisteme de muls, in utilaje, cu bani imprumutati de la banci. Daca vom merge cu fermele in pierdere, nu stiu cine va mai putea face investitii in agricultura si in mod special in cresterea vacilor. Asteptam sa vedem ce  plafon vom avea, daca va fi precum cel din 2009, iar daca nu vom obtine un cuantum de cel putin 20 de milioane pe cap de animal, n-avem nici o sansa sa mergem inainte”, a precizat Boca.

Pesimism pentru 2010
Odata cu eliminarea ajutorului de stat in ceea ce priveste laptele sau motorina, fermierii privesc cu pesimism spre viitor, mentionand ca multe din fermele mari vor fi  incapabile sa-si continue investitiile. “Daca acest sector al cresterii vacilor cu lapte va fi distrus, va fi foarte greu de pus din nou pe picioare. Vor avea de suferit cei mai mult, fermele mari care au inceput sa-si dea drumul, cu efective de sute de capete. Ele au investit bani  sa poata ajunge la performanta, au respectat toate conditiile impuse de Uniunea Europeana, dar care nu-si pot continua activitatea in conditiiloe date”, a mai adaugat Boca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE