Apicultorii mureseni se pregatesc de bal Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Apicultorii mureseni se pregatesc de bal

p_5_3_25.jpg

Desi anul 2010 se afla sub efectul crizei financiare, apicultorii mureseni n-au uitat de buna dispozitie, organizand si in acest an, traditionalul Bal al stuparilor. Balul reuneste apicultorii din judetul Mures, locatia petrecerii fiind Restaurantul Predeal din Targu Mures, unde pe data de 13 februarie, sunt asteptati apicultorii mureseni sa tina traditionala sarbatoare. “Acest bal este organizat de 20 de ani, si vrem sa avem si noi un moment sa ne simtim bine, cu toate ca traversam aceasta criza. Cei care vor veni la acest traditional bal, sa se astepte la multa distractie prin care sa mai uite de aceste vremuri dificile,” ne-a declarat Vasile Bota, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine, filiala Mures.

Respectara traditiei
Desi problemele nu i-au ocolit nici pe apicultori, in special subventiile, acestia spera sensibilizarea populatiei prin astfel de manifestari pentru consumul de miere, care  in Romania este de  40- 50 de grame pe an, in timp ce in tarile dezvoltate se ridica la la 9-10 kilograme pe an, pe cap de locuitor. De asemnea, imbucurator este faptul ca si cei tineri se indreapta catre meseria de apicultor, asociatia organizand  cursuri in fiecare zi de marti, pentru incepatori, si joia pentru avansati, numarul total al cursantilor fiind de 160 de persoane. De asemenea, peste doua saptamani, asociatia va primi vizita Cristinei Mateescu, o personalitate in domeniul apiculturii, doctor in stiinte biochimice, care va sustine o prezentare a importantei si rolului produselor apicole.
Pentru balul din 13 februarie, inscrierile pentru cele 150 de locuri disponibile se fac la sediul Asociatiei din din B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 35 pana pe data de 1 februarie.
“Este o traditie frumoasa acest bal, unde participa atat romani cat si maghiari, fara nici deosebire, iar DJ-ul balului va oferi muzica pentru toate gusturile. Meniul va fi unul bogat, balul va cuprinde si o tombola, astfel ca aceasta traditie a balului stuparilor sa fie onorata cum se cuvine si in aces an,” a precizat Vasile Bota.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE