Centrul de vaccinare antipandemica luat cu asalt de pacienti Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Centrul de vaccinare antipandemica luat cu asalt de pacienti

p_3_2_3d47d0.jpg

Muresenii care doresc sa se imunizeze impotriva virusului de tip AH1N1 pot solicita vaccinarea la centrele de vaccinare de urgenta amenajate in trei locatii speciale ale orasului, precum si la medicii de familie.
Incepand de duminica la Clinica de Boli Infectioase numarul 1 din Targu Mures s-a amenajat un cabinet de vaccinare pentru muresenii care solicita vaccinul impotriva gripei porcine. Aici se pot vaccina atat persoanele asigurate cat si cele neasigurate, singura conditie fiind de a avea asupra lor buletinul de identitate pentru inregistrarea datelor personale in baza de date a unitatii. Unitatea a primit pentru inceput un numar de 100 de doze de vaccin, din care pana ieri, potrivit medicului infectionist Radu Cerghizan, s-au utilizat circa 70 de doze. “Avem promisiuni ca vom fi aprovizionati cu alte doze de vaccin. Rugamintea noastra catre pacienti este ca, in prima instanta sa se adreseze pentru acest vaccin la cabinetul medicului de familie, pentru ca si acestea sunt la randul lor aprovizionate. Aceasta pentru a se evita crearea unei aglomeratii”, a declarat Radu Cerghizan, medic infectionist la Clinica de Boli Infectioase nr. 1 din Targu Mures.

Vaccinul inaccesibil pentru cei alergici la oua
Medicul infectionist atrage atentia populatiei ca acei pacienti care prezinta contraindicatii, prezinta o boala infectioasa de tip respirator, prezinta un istoric cert de alergie la proteina de ou, neomicina sau sucroza nu pot fi vaccinati. De asemenea, dupa vaccinare, pacientii raman o perioada de 15-20 de minute sub observatie pentru a vedea daca este cazul aparitiei de efecte secundare. “Efectele secundare care pot aparea in mod normal dupa vaccin sunt o usoara durere la locul de vaccinare si posibilitatea unor reactii secundare de tip alergic, dar nu mai mari decat la alt vaccin”, a adaugat medicul.

Incredere in vaccin
Numarul mare de pacienti care solicita acest vaccin confirma increderea care exista in eficacitatea vaccinului Cantgrip. Si chiar daca pentru unii exista inca dubii in privinta eficientei vaccinului, frica de a contacta virusul AH1N1 este mai mare. “Sunt batrana si sufar de o boala cronica. Am vazut ca se intampla multe din cauza acestui virus si am decis sa ma vaccinez si eu. Pentru prevenire”, a declarat Eva. Altii, merg la sigur. Au incredere oarba in vaccin. “Am venit pentru ca am vazut ce panica s-a creat si am considerat ca este mai bine cu vaccin decat fara. Iar in ceea ce priveste increderea, deocamdata avem incredere oarba. Pe parcurs vom vedea ce va urma”, a precizat Gabi Gabor. Centrul functioneaza zilnic intre orele 9-15.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE