Share

Home / Sanatate / Consultatii si tratamente gratuite pentru persoanele cu handicap

Consultatii si tratamente gratuite pentru persoanele cu handicap

p_11_1_355af1.jpg220 de persoane cu grad de handicap beneficiaza de consultatii si tratamente gratuite la Fundatia Rheum Care din Targu-Mures, in cadrul Centrului de recuperare neuromotorie. Acest centru s-a infiintat ca urmare a unui proiect castigat in decembrie 2006 de Fundatia Rheum Care prin Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap. Suma 99.800 lei a fost necesara pentru aparatura speciala de kinetoterapie, electroterapie si alte dotari medicale. Doi ani la rand, serviciile acestui centru au fost asigurate din fonduri proprii, iar de anul trecut Centrul este subventionat de Consiliul Judetean Mures, pe o perioada de cinci ani de zile, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures. “Este un proiect prin care 220 de persoane cu grad de handicap vor fi consultate si vor beneficia de tratamente de specialitate, fizioterapie, neurologie, ortopedie. Depinde de gradul de handicap al fiecaruia”, a precizat Marinela Gombos, presedinta Fundatiei Rheum Care.
Bolnavii pot beneficia de aceste tratamente doar cu bilet de trimitere de la medicii de familie. Pentru ca deplasarea pentru unii pacienti, de la domiciliu la Fundatia Rheum Care era dificila, s-a decis infiintarea unui progam prin care specialistii sa se deplaseze la domiciliul pacientilor. Astfel, conducerea fundatiei a mai demarat un proiect, intitulat “Te ingrijim acasa”, finantat de ANPH cu suma de 139.210 lei ce are o durata de trei ani. “Prin intermediul acestui proiect am achizitionat un aparat portabil cu care ne deplasam la domiciliul pacientilor”, a adaugat Marinela Gombos. Intentia reprezentantilor Rheum Care este de a putea trata la domiciliu, anual, 120 de persoane, ajungand in trei ani la o medie de 360 de persoane.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Examenul de rezidențiat, amânat!

Examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie, a anunţat, …

Share
Share