Gropile din asfalt in atentia edililor din Targu-Mures Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

Gropile din asfalt in atentia edililor din Targu-Mures

p_2_3_49.jpgUite groapa, nu e groapa. Odata cu topirea zapezii si schimbarile bruste de temperatura, pe strazile din Targu-Mures si-au facut aparitia zeci de gropi ce stanjenesc circulatia autovehiculelor.  Municipalitatea a facut deja o inventariere a gropilor si a trecut deja la lucrarile de plombare a acestora.
Schimbarea brusca a temperaturilor, stratul de sedimente pe care este asezat Targu-Muresul si miscarile de teren sunt principalii vinovati pentru aparitia gropilor in covorul asfaltic, care se inmultesc la fel ca ciupercile dupa ploaie.  Explicatia acestui fenomen a venit de la primarul orasului. ”Targu-Mures se afla asezat pe un strat de sedimente si indiferent de ce se face, apa freatica intra ca intr-un burete, provocand miscari de teren, lucru ce duce la fragmentarea asfaltului”, spune Dorin Florea. De altfel, de vina sunt si schimbarile bruste de temperatura. Pentru a stopa efectele negative ale materialelor antiderapante s-au gasit si solutii. “In centru am dat cu un fel de smoala topita care a intrat in crapaturi”, a declarat primarul.
Pe parcursul acestui an, municipalitatea doreste sa inlocuiasca covorul asfaltic de pe principalele artere ale orasului. “Am dat drumul la creditul furnizor pentru turnarea de covor asfaltic in Dambu, Marinescu, Gh Doja, Chinezu, Marasti”, a aratat Florea. Pana una alta, primarul roaga targumuresenii sa fie intelegatori si sa fie atenti cum circula printre gropi.  Proiectele de dezvoltare  a orasului continua si in acest an, prin demararea unor proiecte finantate din fonduri europene pentru reabilitari de drumuri, parcari, locuinte, etc. Insa, pentru continuarea investitiilor s-a solicitat un credit furnizor in valoare de aproape 300 de miliarde de lei vechi, adica peste 7 milioane de euro, firma de consultanta financiara agreata de municipalitate afandu-se in negocieri cu doua banci pentru nivelul dobanzii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE