In februarie, capitala blues-ului se muta la Sighisoara Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

In februarie, capitala blues-ului se muta la Sighisoara

p_16_3_18.jpgTimp de trei zile, municipiul Sighisoara va deveni capitala blues-ului din Romania, prin organizarea celei de a sasea editii a “Sighisoara Blues Festival”, in perioada 25-27 februarie, in spatiul generos al Casei de Cultura Mihai Eminescu. Vinovati de acest eveniment, ca de altfel la toate editiile de pana acum sunt Primaria Sighisoara si Asociatia Culturala Sighisoara Blues Hospital, care vor aduce in burgul sighisorean, nume de prim plan ale muzicii blues romanesti si internationale. “Am dorit continuitatea acestui festival, prima editie fiind organizata in 2005, si am dorit sa nu-l lasam sa moara, ci sa-l dezvoltam permanent. Am avut o crestere de la an la an a calitatii culturale a festivalului. Fata de anul 2005, anul primei editii si pana in acest an, se poate vedea o crestere substantiala a valorii artistilor prezenti in cadrul festivalului” ne-a declarat Ioan Lazar, presedintele Asociatiei Culturale Blues Hospital Sighisoara.

Nume mari ale blues-ului mondial
Pe scena Casei de Cultura Mihai Eminescu vor urca nume mari ale muzicii blues, printre care Raul Kusak (Romania), Homemade Jamz (USA)(25 februarie), Eden Brent (USA), Sue Foley (Canada)(26 februarie), si Doug Macleod (USA) Eric Sardinas (USA)( 27 februarie), ora de incepere a fiecarei seri fiind 19.30, iar prezentatorul festivalulului va fi Berti Barbera, nelipsit de la fiecare editie a festivalului de la Sighisoara. “La editia din acest an, vor fi prezenti nume de prin plan din blues-ul mondial, aici ma refer la Sue Foley, cunoscuta ca fiind printre primii 10 din lume in clasamentele mondiale de blues, culminand cu ultima seara, cu un recital de exceptie sustinut de Eric Sardinas, de asemenea o notorietate in muzica blues mondiala,” a mentionat Ioan Lazar.
Sighisoara reuneste si de aceasta data sub acelasi acoperis blues-ul si istoria, reunite sub sloganul "pentru cei care iubesc blues-ul"iar organizatorii evenimentului promit un eveniment de exceptie in perimetrul cultural national si international. “Festivalul este unul international, si in momentul de fata, este cel mai mare festival de blues din tara, deoarece, fata de alte festivaluri din tara, cel de la Sighisoara este exclusiv dedicat blues-ului. Ascultatorilor de blues din tara, ii asteptam cu inima deschisa, pentru ca le vom oferi un spectacol inedit, unicat in tara, care speram sa le creeze o mare bucurie,” a precizat Lazar Ioan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE