Kali Hajnal a ajuns din gradinita… la catedra Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Kali Hajnal a ajuns din gradinita… la catedra

p_2_2_4b5f72.jpg
Prin peregrinarile mele pe la scolile din oras, nu odata am gasit cadre didactice care si-au ales meseria de dascal din dragoste pentru prima lor invatatoare. Un caz asemanator am intalnit la Gimnaziul Dacia din Targu Mures, unde invatatoarea Kali Hajnal mi-a povestit ca si-a inceput carierea la…gradinita din incinta scolii, care pe atunci se numea Scoala Generala nr. 10. “De mic copil am vrut sa ma fac invatatoare. In clasa intai urmand exemplul domnului meu invatator m-am convins si mai tare ca aceasta este meseria pe care vreau s-o urmez,” isi aminteste Hajnal care a urmat toate formele de invatamant de la gradinita pana la absolvirea celor opt clase la aceeasi scoala nr. 10. “Dupa terminarea gimnaziului am dat examen la Scoala Normala “Mihai Eminescu” din Targu Mures,” adauga invatatoarea care din 1997 se afla la catedra. A absolvit si Colegiul Universitar Babes Bolyai promotia 2007 obtinand gradul didactic II.
De zece ani lucreaza dupa metoda Step by step pentru ca ii plac metodele alternative de predare. “In opinia mea stilul de viata al secolului XXI s-a schimbat foarte mult, iar noi trebuie sa pregatim copiii pentru a putea face noilor cerinte,” declara Hajnal. “In ziua de azi copiii nu trebuie sa toceasca o gramada de cunostinte, dar trebuie sa invete cum sa ajunga oricand la informatia necesara, cum sa colaboreze cu colegii, cum sa-si fructifice ideile in mod creativ si sa-si asume efectele faptelor lor,” este de parere invatatoarea.

Pot fi pregatti 15-20 de elevi intr-o clasa, dar in zilele noastre cand in majoritatea claselor sunt o multime de copii cu probleme, pe langa 2-3 copii ar fi nevoie de un adult, care ar putea fi dascal, bona, psiholog sau…parinte!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE