Madalina Iacob a respins viata, la 15 ani Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 633 Vizualizări

Madalina Iacob a respins viata, la 15 ani

p_8_cap_07.jpg
Madalina Iacob era numele ei. Locuia în comuna Hodac. În timpul saptamânii era cazata la internatul Grupului scolar „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mures, unde era eleva în clasa a IX-a A. Era o fata linistita si studioasa, dupa spusele colegilor si profesorilor ei. Mama sa este plecata la munca în Italia, înca de pe vremea când fata avea noua ani. Locuia cu tatal si fratele ei, în casa parinteasca din comuna Hodac. Duminica, la o saptamâna dupa plecarea mamei sale înapoi în Italia – mama sa a venit acasa de sarbatori – tânara în vârsta de 15 ani, s-a sinucis. Se spune ca ar fi mers la târgul de duminica împreuna cu fratele sau, pe care l-a trimis apoi la un prieten, ea plecând acasa mai devreme, scuzându-se ca are treaba. În tacere si nestiuta de nimeni, Madalina a renuntat la viata, spânzurându-se în sura din curtea casei parintesti. Nimeni nu stie ce a fost în mintea fetei, speculatii sunt însa multe.

Flori si lumânari pe banca Madalinei
În sala de clasa, colegii au aprins lumânari si au pus flori pe banca Madalinei. La internat, în camera 24, cele patru colege de camera asteptau, tacute, plecarea la priveghi, marti dupa-masa. Pe patul Madalinei era asezata o poza mica si o lumânare. Fetele se uitau din când în când la poza si-si aminteau de Madalina. „Era o fata de treaba, linistita si studioasa. Statea tot timpul la masa de lânga geam si citea ori scria. Nu iesea prea mult afara, în comparatie cu noi. Ne povestea câteodata ca mergea la discuteca din comuna. În rest, prieteni nu prea avea în Târgu-Mures, doar colegii cu care se întelegea foarte bine”, si-au amintit colegele ei de camera.

Nevoia unei mame, într-o perioada critica

Trio-ul problemelor pe care le avea fata era format din: dorul de mama, notele mici si dezamagirea fata de relatia pe care o avea cu un baiat de 20 de ani, din satul vecin. „Mama sa este plecata în Italia, înca de pe vremea când Madalia avea noua ani. Ne spunea tot timpul ca îi este dor de mama sa. O vedeam câteodata suparata, iar când o întrebam ne raspundea ca îi este dor de mama sa. De Craciun, mama ei a venit acasa, iar dorul dupa plecare s-a accentuat si mai tare, chiar daca o suna aproape în fiecare zi”, au povestit cele patru colege de camera ale Madalinei.

Dirigintele Madalinei, era multumit de ea
În legatura cu situatia scolara a fetei, am vorbit cu dirigintele ei. „Madalina era o eleva foarte linistita, nu a creeat niciodata probleme disciplinare, dar nu era nici exagerat de retrasa întegrându-se destul de bine în colectiv. Media fetei ar fi fost de sapte, sau poate chiar peste sapte. E destul de greu, totusi, sa fac o ierarhizare a elevilor, din cauza ca schimbarea de mediu si de profesori îi deruteaza pe cei mai multi dintre elevi. Înainte de teza la biologie, eleva a afirmat ca, daca nu ia nota cinci se spânzura. A luat nota patru. Bineînteles, toti elevii folosesc aceasta vorba. Nu notele sunt cele care au determinat-o sa mearga pe drumul acesta, sunt convins de asta. La orele mele (fizica), Madalina a demonstrat ca poate”, a declarat Nelu Moldovan, dirigintele Madalinei.

Te iubesc, nu ma uita!
Iubirea fata de Mihai sipos, prietenul ei, e un alt fapt care ar explica actiunile Madalinei. Colegele de camera de la internat spun ca nu era o relatie serioasa, dupa comportamentul de zi cu zi al Madalinei. „Ne-a povestit foarte putin despre el. Vorbeau seara la telefon sau prin sms-uri, dar niciodata nu ne-a spus ca ar fi ceva serios. Prea putin vorbea despre viata ei personala. Întotdeauna ajungea la un punct în care-si dadea seama de ce spune si atunci se oprea”, au precizat fetele. Cu toate acestea, ultimul mesaj din telefonul Madalinei era destinat prietenului ei, Mihai. Mesajul suna asa: „Tot ce am facut, am facut pentru tine. Te voi iubi mereu chiar si în mormânt”. Baiatul a sunat-o înapoi iar Madalina i-a spus ca a fost o gluma. Despre viitor, fata nu a vorbit niciodata, cu nimeni. Îi placea muzica house si manelele.

Nu asculta muzica „emo”
Deschizând subiectul cu generatia „emo”, colegele fetei au spus ca Madalina nu asculta astfel de muzica. Specialistii în psihologie sunt de parere ca perioada de tranzitie sat-oras sau scoala generala-liceu ar putea una dintre problemele fetei. Imatura afectiv si neputincioasa în exprimarea emotionala, departe de mama sa, dezamagita de prietenul ei si de situatia scolara, Madalina Iacob, în vârsta de 15 ani, s-a sinucis.
Înmormântarea va avea loc astazi, de la ora 12.00, la cimitirul din comuna Hodac.   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE