Majorarea salariului minim pe economie, doar pentru bugetari Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Majorarea salariului minim pe economie, doar pentru bugetari

p_9_1_poza_1.jpgÎncepând din acest an, se vor aplica doua trepte de salarizare în ceea ce priveste salariul minim pe economie; acesta din urma va ramâne în proiectul de buget la nivelul de 600 lei si ar putea fi majorat abia din semestrul II, dar conditionat de evolutia economiei, în timp ce pentru bugetari prima treapta de salarizare va fi limitata la 705 lei, nivel inclus în legea unitara. Sidicatele sunt nemultumite de proiectul de buget pe 2010, precizând ca acesta este construit pe un salariu minim de 600 de lei care va duce la discirminari între sectorul public si cel privat si anuntând miscari de strada anul viitor.

“Salariile sunt mici oricum, iar criteriile de angajare la stat respective privat sunt aceleasi. Cei de la privat lucreaza mai mult, nu au un program fix. Eu lucrez la privat si nu sunt de acord cu aceasta hotarâre.”
Trifan Beni, 23 ani

“Poate e mai bine asa, în ciuda faptului ca privatul cotizeaza mai mult. Eu sunt studenta, nu lucrez înca, deci nu ma afecteaza aceasta hotarâre deocamdata.”
Toth Erika, 20 ani

“Cele doua sectoare nu se pot compara, nici la venituri nici la orele de munca. Sistemul trebuie schimbat cu totul! Eu am lucrat la stat, acum ma chinui cu o pensie de 7 milioane. Nu stiu unde vom ajunge, dar aceasta hotarâre e o prostie!”
Peter Francisc, pensionar

“Nu mi se pare corect deloc, toti manânca aceeasi pâine. Eu sunt în pensie de boala, din fericire, macar nu-si mai bat joc de mine, dar îmi fac griji pentru fata mea care e studenta. Va termina si ce va face?”
Samsudean Viorica, pensionara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE