Norma directorilor de scoli nu va mai fi majorata Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Norma directorilor de scoli nu va mai fi majorata

p_2_3_50.jpg

Presedintele filialei Mures a federatiei Sindicale „Spiru Haret”, Ioan Sacarea a declarat, la sfârsitul întâlnirii de ieri dintre liderii sindicatelor din învatamânt si Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, ca sindicatele nu sunt de acord cu numarul de 15.000 de posturi care urmeaza sa fie disponibilizate în acest an. “Fiecare parte si-a sustinut punctul de vedere. Ministrul Daniel Funeriu nu a dorit sa renunte la numarul de 15.000 de disponibilizari din învatamânt, iar noi am solicitat reducerea acestui numar, prin modificarea Ordonantei nr. 114 sub alta forma. Ne confruntam cu probleme în teritoriu în ceea ce priveste personalul, de aceea consideram ca un numar atât de mare de persoane disponibilizate este nejustificat”, a declarat Ioan Sacarea.
Potrivit acestuia, în prezent în judetul Mures sunt vizate pentru reducere 215 posturi, dar numarul acestora ar putea ajunge la 580. “Vom avea joi sau vineri o discutie la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Mures pentru a vedea care e situatia si ce masuri trebuie adoptate. Numarul de posturi care s-ar putea reduce poate ajunge si la 580”, a adaugat Ioan Sacarea. Totusi, presedintele filialei Mures a federatiei Sindicale „Spiru Haret”, a subliniat ca întâlnirea s-a soldat si cu decizii bune. “S-a renuntat la majorarea normei de predare a directorilor si a directorilor adjuncti si la reducerea cu doua ore a normei profesorilor de gradul I cu o vechime mai mare de 25 de ani”, a precizat Ioan Sacarea.
Decizia a fost salutata de directorii unitatilor de învatamânt, care au spus ca era imposibil sa se ocupe de management si sa predea în acelasi timp. “Tot sistemul de învatamânt din România se bazeaza pe directori. Daca îi introduci ore în plus, atunci mai bine merge la catedra. Consider ca un director poate preda cam doua ore saptamânal, astfel încât sa aiba timp sa se ocupe de management”, a declarat Simion Bui, directorul Colegiului National “Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mures. “E o decizie buna deoarece trebuie sa existe un echilibru între norma de predare si timpul alocat activitatii de management din scoala”, a precizat Gheorghe Atanasoaie, directorul gimnaziului “Alexandru Ceuseanu” din Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE