Comertul pe internet, în crestere cu 24% Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Comertul pe internet, în crestere cu 24%

p_4_2_36acc7.jpg

Comertul pe internet a înregistrat o crestere de 24,28% în decembrie 2009, din punct de vedere a numarului de vizitatori unici, fata de aceeasi luna a anului 2008, conform statisticilor prezentate de site-ul trafic.ro. Astfel, numarul de afisari pentru aceeasi categorie a crescut cu peste 35 de procente (36,59 la suta). Interesul românilor pe Internet în decembrie 2009 s-a îndreptat preponderent catre netbook-uri, telefoane mobile, în special iPhone si îmbracaminte, încaltaminte de sezon.
Potrivit lui Dan Masca, proprietarul firmei Reea din Târgu-Mures, cresterea se datoreaza încrederii mai mari pe care oamenii o au în internet, închiderea magazinelor traditionale si campaniilor de marketing derulate cu succes pe spatiul virtual. “Dupa parerea mea, unul din motivele cresterii este ca din ce în ce mai multi oameni au încredere în acest sistem electronic de efectuare a cumparaturilor. În al doilea rând, anumite magazine traditionale s-au închis si atunci cumparatorii au migrat catre comertul on-line, iar a treia cauza este, cred, marketingul si campaniile de promovare on-line care în cazul magazinelor clasice au fost, în unele cazuri, ca si inexistente”, a declarat Dan Masca.
Conform trafic.ro, comparativ cu decembrie 2008, cautarile pe Internet dupa cuvântul “netbook” au crescut de aproape cinci ori (466,89%), cele pentru “iPhone” s-au dublat (99,67%), la fel si cele pentru “bocanci”( 101,50 la suta), “geaca” (95,01 la suta) si “caciula” (92,70 la suta). Interesanta este scaderea cu peste 30 de procente (32,83 la suta) a interesului pentru “rochie de seara” sau cu 5,54 la suta pentru “bijuterii”, ceea ce indica faptul ca în vreme de criza, românii prefera cadourile utile celor de lux, precum si ca petrec mai putin.
trafic.ro este primul serviciu de monitorizare si analiza în timp real a audientei web din România ce permite compararea performantei a peste 45.000 de site-uri din online-ul românesc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE