Dumitru Movila din Rastolita, un om cu O mare Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 270 Vizualizări

Dumitru Movila din Rastolita, un om cu O mare

p_1e9931.jpgUnul dintre cei mai activi oameni ai comunei Răstoliţa care dovedesc pricepere şi chibzuială în conducerea unei gospodării, cu siguranţă este Dumitru Movilă din satul Androneasa. De profesie mecanic auto, şofer şi maistru mecanic, acesta a muncit 40 de ani în acest domeniu cu responsabiliate, fără probleme disciplinare în câmpul muncii. “În 1989, la Revoluţie, eram deja şef de coloană la baza UMTCF Reghin si aveam un salariu de 4.500 de lei. Acolo am muncit zi de zi, timp de 27 de ani şi de acolo m-am pensionat în anul 2000, la limită de vârstă avand toate categoriile posibile. Azi am o pensie de 1.000 de lei. Nu mă plâng pentru că am muncit toată viaţa şi am transpirat din greu ca să am o bătrâneţe liniştită şi să îmi văd copii realizaţi! Sacrificiile nu mai contează la final, dacă bilanţul realizărilor în viaţă este pozitiv“, spune plin de viaţă Dumitru.
El ne mărturiseşte că în viaţă s-a lăsat condus de două principii: cinste şi corectitudine. Crede în Dumnezeu şi se consideră un om norocos, nu suportă minciuna şi făţărnicia şi nu poate ierta oamenii care încearcă abuzeze de încrederea lui. Fiind născut într-o zonă de munte de mic copil a participat ca gonaci la partide de vânătoare, iar din anul 1967 are permis de port armă şi este membru al asociatiei vanatorilor din Răstoliţa. Multe weekenduri şi-a petrecut cu ortacii lui la vânat de lupi, mistreţi, cerbi sau vulpi in ultimii 43 de ani.
Dumitru este căsătorit din 1968 cu Aurelia, femeia care i-a dăruit trei copii: Daniel, Liviu şi Sabina. Astăzi sunt toţi împliniţi şi familişti, la casele lor: Daniel şi Liviu sunt asociaţi la o firmă de exploatări forestiere şi debitare în comună, iar Sabina este licenţiată în Drept şi Administraţie Publică lucrează ca şi consilier juridic la “Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii Bucureşti, (ANRCB). Dumitru se poate lăuda cu faptul că nu şi-a vândut casa părintească şi nici bradul din fata casei nu l-a taiat. Pe lângă faptul că este un gospodar înstărit, care creşte de ani de zile vaci cu lapte, oi, păsări de curte şi porci, Dumitru are şi un teren de circa 3 ha pe care îl munceşte şi din producţia agricolă îşi întreţine familia. Bucuria cea mai mare a lui Dumitru sunt cei doi nepoţi ai săi: Dănuţ şi Andrei pe care îi iubeşte foarte mult rasfatandu-i de câte ori are ocazia, regretand cu nu are mai mult timp liber la dispozitie.

Un om cu O mare
Dumitru îşi aminteşte de prima sa afacere profitabilă. Era în 1985 când a vândut o maşină de teren Aro unui cetăţean cu suma de 260.000 de lei, după ce el o achiziţionase cu doi ani în urmă cu 119.500 de lei. Din banii obtinuti a construit prima casă pe locul casei părinteşti care era foarte veche. După pensionare în anul 2000 Dumitru şi-a deschis propria firmă de exploatare a lemnului. “Momentan administrez o asociaţie nonguvernamentală care e sprijinită de un orăşel din Belgia şi cu ajutorul cărora am reuşit să construim o punte peste Mureş şi să reabilităm o parte din Căminul Cultural din Androneasa,“ declară Dumitru.
Consilier local in Răstoliţa din anul 1990 Dumitru a participat la procesul de transformare a comunei si se poate mândri că s-a ocupat personal de construcţia unei stâne moderne pe păsunea Fântânele în urmă cu sase ani. Consilierul Dumitru regreta doar faptul că încă nu s-a introdus reţeaua de apa potabilă în comună deşi au început demersurile în anul 2007. ”Pe vremea aceea existau resurse, dar probabil că nu au fost gospodărite judicios… nu îmi doresc ca aceeaşi soartă să aibă şi reţeaua de canalizare a căror lucrări au început în 2009», a fost de parere Dumitru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE