Home / Business / Garda Financiara Mures lider national la indicatori de performanta

Garda Financiara Mures lider national la indicatori de performanta

Distribuie

p_4_1_4c810f.jpgDirectorul coordonator al Garzii Financiare Mures, Valeriu Baziotis, a participat marti, 12 ianuarie, la o întâlnire de lucru organizata la sediul Ministerului Finantelor Publice, unde a fost anuntat ca institutia pe care o conduce s-a clasat pe primul loc în clasamentul national al indicatorilor de performanta înregistrati în 2009. Potrivit lui Valeriu Baziotis, obiectivele prioritare ale acestui an ale Garzii Financiare Mures sunt eradicarea evaziunii si fraudei fiscale.

Reporter: Cum a fost anul 2009 pentru Garda Financiara Mures?
Valeriu Baziotis: Conform centralizarilor efectuate de catre Comisariatul General Bucuresti al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Garda Financiara Mures a încheiat anul 2009 pe locul întâi pe tara, la numar de indicatori de performanta realizati în anul 2009.
Rep.: Detaliati, va rog, o parte din acesti indicatori.
V.B.: Printr-o mai buna eficientizare a timpului de lucru si o îmbunatatire a pregatirii profesionale a comisarilor, în cursul anului 2009, cu un efectiv de 19 comisari de executie pentru întreg judetul Mures, s-a reusit efectuarea operativa si inopinata a unui numar de 5.458 de controale, fata de 3.694 de controale în anul 2008, deci cu o crestere de 148%. De asemenea, în 2009 s-au aplicat un numar de 1.976 de sanctiuni contraventionale, fata de 1.311 în anul 2008, deci o crestere de 151%, iar valoarea respectivelor sanctiuni contraventionale aplicate a fost de 5.507.000 lei, fata de 4.122.000 lei în 2008, deci o crestere de 134%.
Rep.: Care sunt obiectivele din acest an?
V.B.: Principalele obiective pe anul 2010 sunt eradicarea evaziunii si fraudei fiscale, aceasta fiind dealtfel si tema principala a sedintei de marti de la Ministerul de Finante la care a participat ministrul Sebastian Vladescu si presedintele ANAF Sorin Blejnar si unde ni s-au trasat sarcini concrete în acest sens.
Rep.: Care sunt domeniile unde evaziunea fiscala este în floare?
V.B.: Evaziune fiscala exista în toate domeniile, dar evazionistii prefera domenii cum ar fi comertul cu produse de panificatie, produse accizate, alcool, tutun, petrol si chiar cafea, aur si bijuterii. De asemenea, atentionam comerciantii sa elibereze bonuri la casele de marcat, deoarece pentru cei prinsi în neregula masurile vor fi drastice.
Rep.: Ce sanctiuni risca acestia?
V.B.: Daca un comerciant nu înregistreaza veniturile la casa de marcat, exista în primul rând sanctiuni contraventionale. Daca este la prima abatere, minimul acesteia este de 8.000 de lei, plus se confisca diferenta de bani constatata ca nemarcata, iar cel mai dureros din punctul nostru de vedere este ca suntem obligati sa suspendam activitatea pe o perioada de trei luni, iar daca se repeta contraventia, aceasta se poate tranforma în infractiune.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.