Medicii vaccinati, convingatori in fata pacientului Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Medicii vaccinati, convingatori in fata pacientului

p_16_1_142869.jpg
Cabinetele medicale muresene au inceput sa fie controlate de inspectorii sanitari pentru a vedea cum se desfasoara vaccinarea impotriva gripei noi. De asemenea, a recomandat personalului medical sa se vaccineze impotriva virusului de tip AH1N1, in caz contrar riscand sa nu mai poata profesa.
Inspectia se desfasoara in perioada 7-27 ianuarie si vizeaza acţiuni de control a activitatii medicilor de familie în ceea ce priveste vaccinarea împotriva virusului AH1N1 a pacientilor înscrisi pe liste, precum si controale în cazul vaccinarilor din programul national de vaccinare, dar si împotriva gripei sezoniere. De asemenea, oficialii din MS au anuntat că refuzul medicilor de familie de a vaccina cetatenii si obligarea acestora de a semna declaratii prin care sa isi asume eventuale reactii adverse ale vaccinului pot duce la sanctionare. “Din data de 7 ianuarie pana in prezent s-au verificat 63 de cabinete medicale individuale, in special din mediul urban, atat din Targu Mures, cat si din celelalte municipii din judet, fara a se constata in aceste cabinete vreo deficienta in ceea ce priveste vaccinarea pentru gripa pandemica si celelalte vaccinuri”, a declarat Ovidiu Farcas, director coordonator adjunct Directia de Sanatate Publica Mures.

Refuzul vaccinarii bate profesia
Printre recomandarile Ministerului Sanatatii catre personalul medical se afla si vaccinarea acestora impotriva AH1N1, in caz contrar riscand sa nu mai poata profesa in preajma pacientului. “Este o recomandare ca personalul medical sa se vaccineze. Obligativitatea legala nu exista. Este o recomandare care s-a transmis, de a incerca sa convinga personalul medical sa se vaccineze. Altfel risca sa nu mai fie primit la patul pacientului”, a explicat Ovidiu Farcas.

Medicii de familie au acceptat vaccinul
Potrivit presedintelui Asociatiei Medicilor de Familie Mures, personalul medical din cabinetele medicale individuale s-au imunizat. “Nu poti fi un medic convingator daca tu insuti nu te-ai vaccinat. La mine la cabinet tot personalul s-a vaccinat, iar medicii de familie cu care am discutat la fel. In ceea ce priveste vaccinarea populatiei, dupa moartea actorului Tecuceanu am epuizat tot stocul de doze de vaccin. Zilele trecute am primit inca 50 de doze, din care s-au epuizat circa 15. Dar am primit telefoane din partea pacientilor care doresc sa se vaccineze, deci consider ca vom epuiza din nou stocul”, a declarat Ileana Mihaescu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE