Mirabela si Alina, in elita arbitrajului la handbal Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

Mirabela si Alina, in elita arbitrajului la handbal

p_14_cap_05.jpgUnul dintre cuplurile arbitrajului handbalului romanesc constituit din muresencele Mirabela Turdean si Alina Muntean, un cuplu deja consacrat la nivelul diviziei A, a fost promovat ieri in Liga Nationala! Este o premiera pentru handbalul muresean, totodata o mandrie, chiar daca vorbim doar despre arbitraj. Cele doua simpatice reprezentante ale sexului frumos au primit aceasta veste ca pe un lucru perfect normal, avand in vedere realizarile din ultima perioada.

Au pornit la drum in urma cu sase ani
Ambele au jucat handbal, au renuntat la practicarea lui, alegand o noua cariera si se pare ca discernamantul lor a fost cartea castigatoare. Inceputul a fost la vârsta de 12 ani. Atunci au fost descoperite de soţii Maria şi Ladislau Kulcsar. In ciuda tinereţii lor (ambele au doar 25 de ani), au deja peste şase ani de când oficiază împreună jocuri din Campionatul Naţional, pana acum doar in divizia A. O cariera dificila, in special pentru fete. In aceasta meserie un cuplu trebuie să se completeze, sa vada si să perceapă regulile jocului în acelaşi mod, să decidă in fractiuni de secunda. Anii de experienta le-au invatat sa nu aiba urechi la cele auzite din tribune sau de pe bancile tehnice. Acest lucru le-au facut practic imune la toate, le-au rodat si le-au lansat in marea aventura, adica accederea in elita arbitrajului. Atacate din toate direcţiile, au facut fata presiunilor. Ca fete a fost mult mai dificil. ”Când arbitrăm acasă, ne cunoaştem cu mulţi dintre părinţii copiiilor care joacă. In deplasare auzim de toate, suntem trimise la cratita sau invitate … Noi ne facem treaba în teren, avem coştiinţa împăcata”, spun la unison cele doua ”fete negre”.

Arbitrajul, hobby sau deconectare
Pentru fiecare dintre cele doua, această activitate este doar un hobby, un al doilea loc de muncă, chiar daca acesta le rapeste fiecare sfarsit de saptamana. Pasiunea pentru acest sport le face să rămână apropiate de el. Mirabela este recepţioneră la Hotelul Europa şi deseori face ore suplimentare atunci când este delegată la un turneu. Acestea se desfăşoară pe durata a trei-patru zile. Este căsătorită şi sprijinul soţului este foarte important. ”El mă chiar încurajează şi este alături de mine atunci când arbitrăm acasă. La turnee este mai greu, dar îmi înţelege această pasiune şi nu avem probleme”, declară aceasta. Alina Muntean este necăsătorită, dar are un prieten care ii este alături. Antrenează o echipă de băieţi la Liceului cu Program Sportiv Târgu- Mureş şi este profesoară de Educaţia Fizică la Iernut. Atunci când sunt delegate să arbitreze, este înlocuită de colegi. ”Chiar dacă practic nu avem niciun week-end liber, pot spune că arbitrajul mă relaxează. Atmosfera din sălile de sport este cea de care avem nevoie, cu asta am crescut. Pe lângă asta, relaţiile cu oamenii şi chiar legarea de prietenii sunt două lucruri pentru care consider că merită să fac acest lucru”, adaugă Alina Muntean.
Cele doua au bineinteles si o viaţă particulară, cu placeri si pasiuni. Ambitia lor a fost insa realizarea profesionala. Acum acest pas a fost facut. Felicitari si succes in continuare fetelor!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE