UDMR sarbatoreste doua decenii de existenta Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

UDMR sarbatoreste doua decenii de existenta

p_16_1_c41e08.jpgO delegatie a UDMR Mures va participa sâmbata, 16 ianuarie, la spectacolul de gala organizat cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la înfiintare, eveniment care va avea loc la Opera Maghiara din Cluj Napoca. “Pe plan local am sarbatorit deja acest eveniment, dar chiar si asa UDMR Mures va fi reprezentat de o delegatie la Cluj Napoca, unde va fi o manifestare de anvergura nationala, cu invitati din tara si din strainatate”, a declarat Kelemen Atilla, presedintele UDMR Mures. Cu aceasta ocazie, liderul din Mures al Uniunii a apreciat ca politica dusa de UDMR de la înfiintare si pâna în prezent a fost una cât se poate de corecta. “Credem ca UDMR a ales în urma cu doua decenii o directie politica potrivita si corecta, iar în prezent suntm constienti ca Uniunea reprezinta o forta politica demna de luat în seamna pe scena politicii din România”, a adaugat Kelemen Atilla.

UDMR a fost constituita la 25 decembrie 1989, fiind înregistrata la Tribunalul Sectorului 1 din Bucuresti la 28 ianuarie 1990. UDMR este o organizatie cu o platforma culturala, neînregistrata ca partid politic (conform Legii nr. 14/2003, cap. IV) si care participa la alegerile locale si generale în virtutea articolului 62 (2) al Constitutiei României si în conformitate cu prevederile articolului 4 alineatul 2 al Legii 68/1992, care asimileaza organizatiile minoritatilor nationale partidelor politice din punctul de vedere al procesului electoral.

În anii 1996-2000, UDMR a facut parte din guvernul CDR, apoi între 2000 si 2004 a sprijinit guvernul PSD+PUR, fara sa fie prezenta în coalitie. Între 2004 si 2008 a fost la guvernare, initial împreuna cu Alianta D.A., apoi, dupa trecerea PD-L în opozitie, a ramas în coalitie cu PNL. În urma alegerilor legislative din 2008, a intrat în opozitie alaturi de PNL, pentru ca dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale, din 6 decembrie 2009, sa intre la guvernare alaturi de PD-L.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE