Consiliul Local Târnaveni, în pericol de a fi dizolvat Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Consiliul Local Târnaveni, în pericol de a fi dizolvat

p_3_2_ba3db8.jpgIeri a fost convocata o sedinta extraordinara a Consiliului Local Târnaveni, care însa nu a mai avut loc din cauza faptului ca nu exista cvorumul necesar. sedinta a fost boicotata de catre consilierii locali PSD si PNL. Consilierii prezenti au asteptat cam 20 minute dupa care primarul Alexandru Matei a luat cuvântul spunând ca sedinta nu poate avea loc. „Se vede cât interes pentru problemele comunitatii au consilierii de la PSD si PNL”, a spus Matei. De asemenea, acesta a fixat o noua sedinta pe data de 18 ianuarie. „Situatia persista de un an si jumatate, mai precis din data de 18 iunie 2008, din momentul în care a fost validat acest nou consiliu. Lipsa de interes fata de problemele localitatii este principala problema si drept dovada consilierii de la PSD si PNL nu s-au prezentat nici azi la sedinta. Acest lucru se întâmpla tocmai azi când aveam de discutat mai multe puncte printre care cel mai important este cel cu taxele si impozitele pe 2010 pentru Târnaveni. Cred ca nu s-au prezentat deoarece nu îi intereseaza soarta localitatii. Postul de viceprimar este un post foarte important dar este foarte normal ca si eu sa am o mâna dreapta, în persoana unui viceprimar, cu care sa lucrez în conditii bune. Nu vreau un om care sa fure actele din primarie sau sa reclame la DNA”, a spus Alexandru Matei, primarul din Târnaveni.   
Cel mai important punct de pe ordinea de zi era cel referitor aprobarea impozitelor si taxelor locale pentru 2010 în municipiul Târnaveni. O alta problema framânta însa consiliul: cea a alegerii unui nou viceprimar. Szabo Albert a primit voturile pentru a deveni viceprimar, însa din cauza lipsei consilierilor nu s-a putut vota punerea acestuia în functie. „Procesul prin care am fost validat în functia de viceprimar dureaza înca de anul trecut, din iunie. În acea sedinta eu am primit niste voturi. Eu sunt ferm convins ca într-o democratie europeana un vot obtinut nu se poate pierde datorita unor conjuncturi procedurale. Pâna la urma, dupa un an si jumatate, s-a vazut ca instanta mi-a dat dreptate pentru a-mi recâstiga functia. Este o întortochiere a legislatiei actuale. Eu am speranta ca o hotarâre judecatoreasca va fi pusa în aplicare. Nu cred ca dizolvare consililui ar fi o solutie. Interesul nu este ca sa ne batem pe anumite functii ci sa facem ceva pentru comunitate. Dizolvarea ar fi o procedura foarte lunga care s-ar întinde foarte mult, timp în care Consiliul Local nu va functiona deloc. Daca nici la a treia sedinta ordinara consilierii nu se vor prezenta atunci nu avem ce sa facem si consiliul se va dizolva”, a declarat Albert Szabo, consilierul care a câstigat prin proces functia de viceprimar.
Pâna acum au fost doua sedinte ordinare la care consilierii PSD si PNL nu s-au prezentat. Daca va fi o a treia sedinta la care consilierii nu se vor prezenta atunci Consiliul Local Târnaveni va fi dizolvat. Urmeaza sa vedem ce se va întâmpla la sedinta extraordinara convocata în data de 18 ianuarie…   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE