Pensionarul Marin Sandu paraseste DNA Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

Pensionarul Marin Sandu paraseste DNA

burta_6cbf97.jpgPensionarul Marin Sandu paraseste DNA

Seful Serviciului Teritorial Târgu-Mures din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul Marin Sandu, asteapta decizia Consiliului Superior al Magistraturii de eliberare din functie, prin pensionare, în ianuarie 2010. „Având în vedere ca domnul procuror Marin Sandu îndeplineste conditiile prevazute de articolul 82 alineatul 1 din Legea nr. 303 din 2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa propuna Presedintelui României eliberarea din functie, prin pensionare”, a aratat judecatorul Viorel Virgil Andreies, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii.
Potrivit datelor existente în evidenta Directiei resurse umane si organizare a Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Marin Sandu s-a nascut la data de 5 septembrie 1946, având vârsta de 63 de ani si trei luni si o vechime în functia de procuror de 32 de ani si patru luni. Totodata, drepturile de pensie ale procurorului Marin Sandu au fost stabilite de Casa Judeteana de Pensii Mures, prin decizia nr. 283957 din 30 octombrie 2010. Conform legii, procurorii care si-au exercitat functia minim 25 de ani se pot pensiona la cerere si pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de indemnizatia de încadrare bruta lunara sau de salariul de baza brut lunar, dupa caz, si sporurile avute în ultima luna de activitate înainte de data pensionarii.
Cert este ca presedintele Basescu trebuie sa semneze decretul si în sfârsit omul de numele caruia se leaga foarte multe dosare extrem de controversate, Marin Sandu, are timp sa-si scrie memoriile.
La DNA Mures a început lupta pentru postul de procuror sef. Va fi Zoltan Dull sau Elena Curca?!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE