Ciprian Dobre acuza guvernul de furt din buzunarul pensionarilor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Ciprian Dobre acuza guvernul de furt din buzunarul pensionarilor

p_16_1_dd454e.jpgDeputatul muresean Ciprian Dobre a sustinut o conferinta de presa vineri, 15 ianuarie, în care a vorbit despre amendamentele depuse la Legea Bugetului. Unul dintre acestea, care a fost respins, este cel referitor la alocarile pentru sanatate, anul acesta fiind alocati cu 33% mai putini bani pentru medicamentele compensate decât în 2009, când fondurile au ajuns pâna în luna septembrie. „Este un risc foarte mare ca în luna mai sau cel târziu iunie, sa fie epuizat ultimul banut de la buget pentru medicamentele compensate”, a declarat Ciprian Dobre.
De asemenea deputatul, a mai vorbit si despre amendamentul privind suspendarea aplicarii impozitului forfetar, cel legat de microîntreprinderi, cel privin constructiile dar si suplimentarea fondurilor pentru învatamânt. Nici unul din acestea, desi unele trecusera de comisii, nu a fost acceptat în plenul Parlamentului. „Practic noi avem astazi 460.000 de someri, iar bugetul pentru someri este fundamentat pentru 260.000 de someri. Sunt lucruri care denota neprofesionalismul acestui guvern de tip senila, acestui guvern care trece peste nevoile economiei nationale si peste speranta unei vieti mai bune”, a mai spus Dobre.
Un alt subiect adus în discutie a fost si cel al punctului de pensie, care nu mai reprezinta nici macar 40% din valoarea salariului mediu prognozat, ci 39,9%. PNL a întocmit un amendament, admis de Comisia pentru Munca, dar respins în plen, prin care cerea respectarea Legii nr. 250/2007 care stabilea ca valoarea punctului de pensie este de 45% din salariul mediu prognozat. „În 23 decembrie domnul Boc a emis o ordonanta de urgenta prin care, practic lipseste de efecte juridice un articol din Legea nr. 19/2000 privind pensiile si acolo se arata ca prevederile legate de valoarea punctului de pensie si cresterea punctului de pensie odata cu inflatia sunt abrogate. Practic aceste prevederi sunt suspendate de la aplicare pe durata anului 2010. Este evident acest furt calificat al domnului Boc care baga mâna în buzunarul pensionarului si în fiecare luna îi fura 98 lei de la fiecare pensionar din România”, a mai subliniat Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE