Irish coffee Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

Irish coffee

Băutura botezată „Irish coffee“se pare că ar fi fost inventată în prin  1940, când bucătarul Joe Sheridan a combinat cafea îndulcită cu whisky irlandez şi cu smântână într-un aeroport din Irlanda.
Varianta modernă foloseşte frişcă, iar barmanii mai aventuroşi pun în acest cocteil şi lichior sau mirodenii.
Mod de preparare:
Într-un bol de dimensiune medie puneţi un sfert de cană de frişcă rece cu două linguriţe de zahăr şi amestecaţi până când frişca se întăreşte. Lăsaţi amestecul la frigider timp de 30 de minute.
Între timp, pregătiţi paharele în care veţi servi cocteilul clătindu-le cu apă fierbinte. Puneţi în fiecare pahar o jumătate de linguriţă de zahăr, peste care turnaţi cafea fierbinte şi amestecaţi până se dizolvă zahărul. Adăugaţi trei linguri de whisky în fiecare pahar, iar la sfârşit puneţi câte o lingură de frişcă răcită.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE