- admin
- 0 comentarii
- 183 Vizualizări
Irish coffee
18 ianuarie 2010Băutura botezată „Irish coffee“se pare că ar fi fost inventată în prin 1940, când bucătarul Joe Sheridan a combinat cafea îndulcită cu whisky irlandez şi cu smântână într-un aeroport din Irlanda.
Varianta modernă foloseşte frişcă, iar barmanii mai aventuroşi pun în acest cocteil şi lichior sau mirodenii.
Mod de preparare:
Într-un bol de dimensiune medie puneţi un sfert de cană de frişcă rece cu două linguriţe de zahăr şi amestecaţi până când frişca se întăreşte. Lăsaţi amestecul la frigider timp de 30 de minute.
Între timp, pregătiţi paharele în care veţi servi cocteilul clătindu-le cu apă fierbinte. Puneţi în fiecare pahar o jumătate de linguriţă de zahăr, peste care turnaţi cafea fierbinte şi amestecaţi până se dizolvă zahărul. Adăugaţi trei linguri de whisky în fiecare pahar, iar la sfârşit puneţi câte o lingură de frişcă răcită.
Recomandari
Lasă un comentariu