De azi incep controalele la casele de schimb valutar Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

De azi incep controalele la casele de schimb valutar

p_3_2_59a262.jpgDe astazi, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Mures va demara controalele la casele de schimb valutar pentru a vedea daca au fost respectate noile norme impuse de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Normele au intrat in vigoare din data de 16 ianuarie.
Potrivit informatiilor furnizate de CJPC Mures, anul trecut s-au inregistrat 61 de reclamatii privind serviciile de schimb valutar, din care s-au dovedit a fi intemeiate 18. Acestea au constat in informare verbala incorecta, sau neinformare corecta asupra cursului de schimb valutar. Din acest an, pentru evitarea acestor lucruri s-au impus reguli mult mai stricte in ceea ce priveste modul de afisare a cursurilor practicate, atât in interiorul cat si in exteriorul casei de schimb valutar. Afisarea informatiilor se va face in câmpul vizual al consumatorului care efectueaza tranzactia. Operatorii economici au obligatia de a afisa la exteriorul casei de schimb un suport sau un panou unic, monocolor, fara degradeuri sau alte însemne grafice sau culori, pe care informatiile privind vânzarea si cumpararea de valuta sa fie indicate in mod vizibil si intr-o forma neechivoca, usor de citit. In interiorul casei de schimb valutar, cursurile de schimb, atât pentru operatiunile de vânzare cat si pentru operatiunile de cumparare, vor fi înscrise pe un panou unic, de dimensiune echivalenta unei pagini format A4.
In cazul in care constata neconcordante intre cursul valutar afisat si cel mentionat in formularul de acceptare a tranzactiei sau pe bonul fiscal, consumatorii au dreptul de a solicita in scris, in cel mult 24 de ore, anularea tranzactiei. Aceasta solicitare trebuie sa fie facuta la operatorul economic care a efectuat tranzactia sau in cazul in care acesta refuza, consumatorul se poate adresa la CJPC Mures. Pentru a vedea in ce masura sunt respectate aceste masuri, CJPC Mures va demara de astazi controale la casele de schimb valutar din judet. „In cazul in care operatorii economici nu respecta Ordinul 632/2009 privind unele masuri de informare a consumatorilor de catre operatorii economici care desfasoara activitati de schimb valutar, sanctiunile sunt cuprinse intre 1.000 -10.000 lei, in functie de gravitatea faptei”, a declarat Liviu Todoran, director coordonator adjunct al CJPC Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE