Majoritatea democrat liberalilor mureseni vor schimbari în partid Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Majoritatea democrat liberalilor mureseni vor schimbari în partid

p_4_2_2e925b.jpgCongresul din primavara al PD-L îi face pe unii oameni din partid sa vina cu tot felul de formule pentru reorganizarea partidului. Primarul Aradului, Gheorghe Falca, finul presedintelui Basescu, propune conducerii PD-L o noua schema de organizare. Potrivit acestei strategii, puterea unora dintre liderii marcanti ai partidului s-ar putea reduce semnificativ. Astfel, prin aceasta formula se urmareste scoaterea unor functii importante precum cea de primvicepresedinte, ocupate de Adriean Videanu si de Theodor Stolojan si reduce din atributiile secretarului general, pozitie pe care Vasile Blaga o ocupa din 1997.

Se vrea un guvern paralel
De asemena, mai exista si o alta propunere cum ar fi reducerea numarului vicepresedintilor de la 19 la 6, acestia urmând sa preia ca responsabilitate diverse domenii. Aceste lucruri se întâmpla în contextul în care au fost lansate acuzatii în interiorul partidului potrivit carora ministrii prefera guvernarea si neglijeaza partidul.
si aripa veche a partidului lucreaza la o formula de eficientizare a activitatii partidului. Aceasta formula cuprinde 10-12 vicepresedinti, tot pe domenii, cu câte o comisie în subordine. Toti acestia ar urma sa functioneze, ca un guvern paralel, nefiind obligatoriu ca ministrul în functie sa devina si vice pe domeniul sau.
Liderii PD-L Mures au pareri împartite dar toti sunt foarte siguri ca astfel de propuneri vor mai aparea si ca oamenii au dreptul sa îsi spuna parerea. Totusi ei spera sa se gaseasca o formula care sa multumeasca pe toata lumea si sa aduca o functionare mai buna în partid.

E mai bine cu structuri reduse
“Eu cred ca este foarte bine. Structura de partid trebuie sa fie într-un fel paralela cu ceea ce se întâmpla în tara în aceasta perioada de criza. Cred ca partidul ar functiona mult mai bine cu structuri reduse. Sa fie în frunte presedintele cel mare, dupa el patru-cinci vicepresedinti si atât. Unde sunt multi nu se prezinta la sedinta, nu este o sedinta statuara si unii vor vrea ceva, altii nu. Este complicat.”    
Teodor Giurgea, consilier judetean PD-L  

Restructurarea trebuie facuta
“Nu stiu ce sa zic. O restructurare trebuie facuta, mai ales la nivelul oamenilor care nu îsi cunosc bine atributiile. La nivel local nu sunt probleme de acest gen. Probabil vor fi la nivel central si acolo tine de ei. În functie de deciziile centrale noi ne vom conforma.”
Ioan Farcas, consilier local PD-L  

Reorganizarea e binevenita
“Ca si parere personala, cred ca o reorganizare ar fi bine venita. Este o masura buna în aceasta perioada de criza pentru ca ar aduce o eficientizare a activitatii din partid. Situatii din acestea de eficientizare vor fi multe dar se va cauta o solutie ideala. Orice propunere poate fi buna atâta timp cât se poate ajunge la un consens între toti membrii partidului. Ar fi cel mai bine daca s-ar gasi o solutie agreata de toti. Cred ca vor fi multe dezbateri publice si în interiorul pertidului pe aceasta tema pentru a se gasi o formula cât mai buna.”  
Ioana Roman, consilier local PD-L  

Primarul din Arad s-a grabit
“Noi asteptam ca acea comisie de partid care se va forma sa ne trimita în teritoriu o solutie si noi o vom respecta. Primarul din Arad s-a grabit cu acea propunere si cred ca de acum încolo vor mai fi multe pareri de flexibilizare a partidului. Noi vom discuta aceste propuneri pentru ca avem timp pâna la congres.
Schwartz Ladislau, prim vicepresedinte al PD-L Mures.

Ar fi mai bine cu functii mai putine
„Înca nu am aflat de aceste declaratii. stiu ca s-a facut o comisie de lucru la Bucuresti compusa din 19 persoane. Sunt doua teorii în ceea ce priveste conducerea unui partid. Este cea americana în care fiecare membru este vicepresedinte sau secretar executiv. Aceste functii sunt doar pentru o multumire morala. Mai este a doua teorie cu functii mai putine, cu un presedinte, cu mai putini vicepresedinti si restul sa fie membri. Eu înclin spre a doua teorie deoarece functiile au alta greutate si partidul are o alta credibilitate. Ar fi mult mai bine daca ar fi functii mai putine.”  
Mihail Porutiu, secretar executiv al PD-L Mures

Numarul de vicepresedinti e cam mare
„Nu pot avea nici o parere în acest moment. Se vor alege din rândurile Camerei Deputatilor si din rândurile Senatului niste reprezentanti ai PD-L-ului care vor discuta împreuna cu alti oameni din partid toate aceste propuneri. Pâna nu se va ajunge la o concluzie nu pot sa spun nimic. Cred ca numarul de vicepresedinti e cam mare însa o sa analizam toate posibilitatile.”
Doru Opriscan, vicepresedinte PD-L Mures    

Nu pot comenta nimic
„Dupa ce o sa se voteze în Biroul National o decizie o sa putem discuta. Pâna atunci nu pot comenta nimic.”
Claudiu Maior, secretar general PD-L Mures  

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE