Home / Politic / Basescu vrea vot prin corespondenta. Ce spun parlamentarii mureseni?

Basescu vrea vot prin corespondenta. Ce spun parlamentarii mureseni?

Distribuie

p_fbb7fc.jpgPresedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca sustine introducerea votului prin corespondenta, înfiintarea unui call-center pentru românii din strainatate si deschiderea de noi consulate. „Atunci când vorbim însa de politica externa avem în vedere sprijinirea românilor din afara granitelor. Pentru ei trebuie sa implementam acele proceduri si sa cream acele institutii care sunt mai bine pozitionate pentru a-i ajuta în viata de zi cu zi si mai ales în contactele lor cu tara”, a spus Traian Basescu. Seful statului a spus ca printre satisfactiile sale se numara faptul ca a reusit sa îndeplineasca promisiunile facute românilor din strainatate.    
Am întrebat patru parlamentari mureseni despre aceasta propunere a sefului statului si parerile au fost împartite. Deputatul UDMR Kerekes Karoly nu este de acord cu aceasta masura, în timp ce senatorul PD-L Petru Basa a spus ca propunerea presedintelui este o idee care va trebui sa treaca prin mai multe filtre si apoi sa fie adoptata.

Declaratiile lui Basescu nu trebuie comentate
„Cred ca declaratiile lui Traian Basescu nu trebuie comentate. Ele te duc mereu cu gândul la ce mai vrea sa faca acest om si multe alte lucruri. Oamenii urmeaza sa analizeze acum ce mai vrea sa faca Traian Basescu în continuare.”  
Ciprian Dobre, deputat PNL

De la idee la practica e drum lung
„Este o idee. Sa vedem cum se poate materializa. De la idee pâna la punerea în practica e un drum lung. Trebuie trecuta prin mai multe filtre si apoi sa vedem ca o sa fie.”  
Petru Basa, senator PD-L  

Votul trebuie sa fie personal
„Nu este corect acest lucru. Votul trebuie sa fie personal si nu prin corespondenta. Eu nu sunt de acord cu un astfel de partizanat.”
Kerekes Karoly, deputat UDMR   

Ideea e buna
„Eu sunt adeptul votului obligatoriu pentru români. Aceasta idee a lui Traian Basescu presupune o logistica informatica ce tine de distanta de la care se voteaza. Este o idee buna care exista si în alte tari.”   
Corneliu Grosu, senator PSD  


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Spring Party” politic la Târgu Mureș: ”Gândim la fel/ Simţim la fel, iubim la fel…”

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat sâmbătă, 23 martie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.