Cea mai mica grupa de la FC Municipal prinde contur Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Cea mai mica grupa de la FC Municipal prinde contur

p_16_2_63b6b8.jpgDoi dintre antrenorii centrului de juniori ai FC Municipal, Szolosi Laszlo si Claudiu Somfalean, pe langa grupele care le au in pregatire, au preluat sarcina de a forma cea mai mica grupa de varsta, cea a copiilor pana la opt ani. Mai multe aflam de la Claudiu Somfalean, care a implinit in luna decembrie 36 de ani si este licentiat UEFA, categoria B.

Reporter: Ce ne poti spune despre cariera ta de jucator?
Claudiu Somfalean: Am inceput sa joc la ASA sub indrumarea lui Kiss Madocsa si Solyom Csaba. Am trecut doi ani si pe la Centrul Olimpic Viitorul, dupa care am revenit la ASA. Cu aceasta am debutat la 18 ani in divizia A intr- un meci in deplasare, la Extensiv Craiova. Am jucat sapte ani la Medias, in A si B, apoi la Inter Sibiu, la Campia Turzii si m- am retras din motive medicale la 30 de ani. Postul pe care am evoluat era atacant sau mijlocas ofensiv.
Rep.: Cum decurge campania de selectie?
C.S.: Suntem inca la inceput, campania a demarat la mijlocul lunii decembrie, asadar avem doar cateva saptamani. Probabil si pentru ca este iarna, au fost intre timp sarbatori, deocamdata avem putini copii dar credem ca in curand grupa va avea 25-30 jucatori. Vom extinde campania in gradinite si scoli, acolo unde se afla copiii de la aceasta categorie de varsta. Obiectivul clubului este acela de a crea un puternic centru de copii si juniori propriu. Al nostru este acela de a dezvolta calitatile fizice, placerea jocului cu mingea si controlul balonului. La aceasta categorie de varsta nu exista competitii oficiale, legitimari se fac doar de la opt ani, iar campania noastra de selectie are caracter permanent.
Rep.: Exista vreo categorie anume a celor care aleg fotbalul?
C.S.: In special din familiile unde parintii sunt iubitori de sport, dar si cei care sunt constienti de beneficiile aduse de practicarea lui. Sunt parinti care nu vin nici la meciurile celor din grupele mai mari, dar isi incurajeaza copiii sa faca sport. Desi la o varsta frageda, multi dintre cei care vin au deja idoli, cunosc jucatori reprezentativi si sunt incantati sa faca parte din noul club reprezentativ al orasului.
Rep.: Unde va desfasurati activitatea?
C.S.: Deocamdata ne pregatim de doua ori pe saptamana in sala Grupului Scolar Sanitar. Odata cu venirea primaverii ne vom intensifica programul pe terenul sintetic de la Week- end.
Rep.: Se percep taxe pentru copii?
C.S. La aceasta categorie totul este gratuit, inscrierea, terenul si instruirea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE