Drumul din Valea, comuna Vargata va fi modernizat Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

Drumul din Valea, comuna Vargata va fi modernizat

Primaria comunei Vargata a organizat anul trecut o licitatie, pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a drumului comunal din localitatea Valea, comuna Vargata. Deschiderea ofertelor pentru licitatie a avut loc in data de 16 septembrie, anul trecut,la care au participat opt firme, iar contractul a fost incheiat la 17 decembrie, castigatorul licitatiei fiind SC Drumuri si Poduri Mures SRL.
Obiectul acestui contract vizeaza modernizarea drumului comunal din localitatea Valea, iar lucrarile vor incepe cand vremea va permite acest lucru. Termenul limita de finalizarea lucrarii, de la emiterea ordinului de incepere, este de doua luni, iar valoarea contactului atribuit este de 734.318 lei, la care se adauga TVA.
Lucrarile de modernizarea strazii Belso, din localitatea Valea, prevad asigurarea unei cai de rulare corespunzatoare, prin realizarea unui sistem rutier impermeabil, in concordanta cu standardele in vigoare, amenajarea curbelor ca si spatiu, asigurarea scurgerii apei provenite din precipitatii, amenajarea unor sansuri betonate unde pantele longitudinale si considerentele de scurgere a apei impun acest lucru. De asemenea mai sunt prevazute inlocuirea podetelor necorespunzatoare ca si stare tehnica, cu podete noi sau santuri acoperite “Lungimea drumului care urmeaza a fi reabilitat este de un kilometru si o suta de metri. Categoria functionala a strazii fiind cea principala, iar viteza de proiectare este de 25 de kilometri la ora. Linia platformei drumului este de sapte metri, doua benzi de circulatie, latimea unei benzi fiind de 2,75 metri, latimea partii carosabile de5,5 metri, iar latimea, postamentelor de 0,75 metri,” ne-a declarat Nagy Elisabeta, de la serviciul achizitii publice din cadrul primariei Vargata
Pe langa proiectul privind modernizarea drumului din localitatea Valea, la nivelul comunei Vargata, mai exista un proiect privind constructia unei baze sportive in localitatea se resedinta a comunei, proiect care a fost incheiat la sfarsitul anului trecut, iar lucrarile vor incepe in funtie de evolutia vremii.

“Cele doua lucrari, amenajarea drumului din Valea, si baza sportiva din Vargata reprezinta proiectele noi la nivelul comunei, dar exista si alte lucrari, care stagneaza, datorita lipsei fondurilor,” Nagy Elisabeta, primaria Vargata

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE