Punctele de vaccinare împotriva gripei noi s-ar putea închide Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Punctele de vaccinare împotriva gripei noi s-ar putea închide

p_3_2_403956.jpgAdresabilitatea muresenilor la punctele de vaccinare de urgenta impotriva virusului AH1N1 a inceput sa scada in ultima saptamana. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mures spun ca in conditiile in care adresabilitatea este in scadere, cele opt centre de vaccinare deschise in judet vor putea fi inchise. “E o solicitare foarte mica pentru vaccinare. E la nivelul lunii octombrie. In Bucuresti deja s-au si inchis in lipsa de solicitari. La noi mai functioneaza dar nu stiu cat le mai putem tine, pentru ca nu are rost sa tin personal daca nu sunt oameni care sa se vaccineze. Oricum, primordiala este vaccinarea la medicul de familie”, a declarat Ovidiu Farcas, director coordonator adjunct al DSP Mures. Ca urmare a scaderii numarului solicitarilor de vaccinare, programul centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures se va modifica incepand de astazi, programul de lucru fiind de luni pana vineri intre orele 8.00-12.00. Celelalte centre sunt deschise la Clinica de Boli Infectioase nr 1 si Clinica de Boli Infectioase nr. 2 din Targu-Mures, la Reghin in incinta spatiului în care functionează Compartimentul extern al  Directiei de Sanatate Publica  Mures, la Sighisoara in Ambulatoriul integrat aflat in  curtea Spitalului muncipal Sighisoara, la Tarnaveni in Ambulatoriul de specialitate si Sectia infectioase a spitalului, iar la Ludus in Centrul de primiri urgente al Spitalului Orasenesc Ludus.

Peste 15.000 de vaccinari intr-o saptamana
Totusi, in perioada 11-17 ianuarie s-au vaccinat 15.046 de mureseni, din care 1.732 personal sanitar, 115 elevi cu varste peste 16 ani, 41 de studenti, 369 cadre angajate in Ministerul Administratiei si Internelor, iar 12.789 persoane din alte categorii. Pana in prezent s-au vaccinat 32.254 de mureseni. “Mai avem doze de vaccin care se distribuie medicilor de familie, la solicitarea acestora, precum si centrelor de vaccinare. Momentan am mai primit 10.000 care sunt suficiente”, a adaugat Farcas.
In ultima saptamana, in judet s-au confirmat 22 de cazuri de gripa AH1N1, numarul total al acestora ajungand la 170. Dintre acestea, 96 de cazuri sunt de sex feminin, iar 74 de sex masculin. De asemenea, 116 cazuri sunt din mediul urban, majoritatea din Targu-Mures, in proportie de peste 75%, iar 54 de cazuri s-au inregistrat in mediul rural. De asemenea, s-a inregistrat inca un deces. “Persoana in cauza nu era domiciliata in judetul Mures, dar decesul a survenit aici”, a explicat Farcas. Numarul deceselor in Mures a atins cifra noua.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE