Restrictie de viteza în afara localitatilor pentru soferii „boboci” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 22 Vizualizări

Restrictie de viteza în afara localitatilor pentru soferii „boboci”

p_4_3_21.jpgInspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Mures a transmis, prin purtatorul de cuvânt al institutiei, comisar de politie Livia Popa, o serie de recomandari conducatorilor auto privitoare la modul de deplasare cu autoturismul pe timp de cod galben. Astfel, acestia sunt sfatuiti ca înainte de a pleca la drum, sa se informeze temeinic despre conditiile meteo si starea drumurilor, apelând numarul de telefon al Comandamentului central de iarna, 9360, precum si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei. „Le recomandam conducatorilor auto sa folosirea corespunzatoare atât a sistemului de iluminare-semnalizare, cât si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti în trafic. Reamintim ca legislatia rutiera prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localitatilor si în timpul zilei”, a declarat Livia Popa.
Potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ, pentru conducatorii auto care au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa în afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica. „Rugam conducatorii auto începatori sa evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim ca, daca au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa în afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica”, a precizat Livia Popa.

Alte recomandari pentru conducatorii auto:
 – Pastrati în mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci când conditiile de deplasare sunt nefavorabile;
– Echipati autovehiculul cu pneuri corespunzatoare;
– Verificati periodic acumulatorul acestuia;
– Nu bruscati comenzile si folositi cu preponderenta frâna de motor;
– În zilele cu ploi, lapovita sau ninsoare, actionati din timp stergatoarele de parbriz;
– Operatorii de transport ce detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, au obligatia legala, de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE