Home / Social / „Alianta pentru siguranta” pentru mureseni

„Alianta pentru siguranta” pentru mureseni

Distribuie

p_4_86.jpgCompania Allianz – Tiriac Asigurari SA si Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures au lansat, ieri, în judetul Mures, campania „Alianta pentru siguranta”. Potrivit directorului sucursalei Mures a companiei Allianz – Tiriac Asigurari SA, Romeo Banu, campania are ca scop principal informarea, educarea, prevenirea si protectia cetatenilor în ceea ce priveste furturile din autoturisme si din locuinte. „Consideram ca pregatirea si educarea opiniei publice pentru constientizarea agresiunilor potentiale la care poate fi expusa, ma refer aici la furt si vandalism, si însusirea si aplicarea normelor elementare de autioprotectie sunt absolut necesare. Informare, educare, prevenire si protectie sunt cele patru cuvinte care definesc cel mai bine aceasta campanie”, a declarat Romeo Banu.
Gabriela Pânca, coordonatoarea Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Mures, a explicat ca obiectivul principal al campaniei este informarea populatiei în ceea ce priveste prevenirea infractiunilor, precum si recuperarea prejudiciilor în cazurile de furt din locuinte si autoturisme.
„Dorim implicarea unui numar cât mai mare de persoane în vederea realizarii obiectivelor”, a precizat Gabriela Pânca. Potrivit acesteia, în campanie vor fi implicati, alaturi de reprezentantii Politiei, Politiei Comunitare si Jandarmeriei, un numar de peste 150 de agenti ai Allianz – Tiriac Asigurari SA de la sucursala din Târgu-Mures, precum si de la agentiile din Reghin si Sighisoara, precum si de la punctul de lucru din Sovata. „Vom avea întâlniri, trei la Târgu-Mures si doua în teritoriu cu agentii de asigurari carora le vom prezenta caracteristici privind modul de operare si prevenire a furturilor, pentru ca la rândul lor, când au întâlniri cu cetatenii, dumnealor sa poata transmite informatiile acestora”, a explicat Gabriela Pânca.

Allianz – Tiriac Asigurari SA actioneaza responsabil
„Implicarea companiei de asigurari Allianz – Tiriac în programul de prevenire a infractionalitatii la nivel national, demarat astazi (n.r. ieri) în Târgu-Mures de catre Politia locala, este o consecinta fireasca a preocuparii noastre constante pentru o eficienta „ancorare” în mediul în care ne desfasuram activitatea si în viata comunitatii careia îi apartinem. Mesajul principal pe care am dorit sa îl transmitem opiniei publice în general, si nu în ultimul rând, clientilor nostri, este ca ne pasa, ca suntem implicati în problemele societatii si ca reactionam la ceea ce se întâmpla în jurul nostru, ca actionam responsabil, participând la diverse proiecte si programe de tip public – privat destinate cauzelor de interes general. Implicarea Allianz – Tiriac si sprijinul acordat diverselor organizatii si institutii ale statului au devenit, de altfel, în cei 15 ani de activitate ai companiei Allianz – Tiriac, o traditie.”
Romeo Banu, directorul sucursalei Mures Allianz – Tiriac Asigurari SA

Politia deschisa la colaborari cu societatile de asigurare
„Colaborarea dintre Politie si Allianz – Tiriac nu e prima de acest gen, a mai fost o initiativa locala în urma cu câtiva ani, care a avut rezultate foarte bune. Politia Româna a cautat parteneri în rândul societatilor de asigurari tocmai pentru a promova un dublu mesaj: sa prevenim, dar si sa acoperim pagubele. Inspectoratul de Politie Judetean Mures asteapta orice propunere de colaborare din partea oricarei societati de asigurari menite a intensifica eforturile de sprijinire a infractionalitatii.”
Gabriela Pânca, coordonatoarea Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Mures

„Furturile din locuinta sunt mai greu de prevenit de patrulele care actioneaza stradal. Vrem sa avem suficienta forta sa punem patrule pe fiecare strada tot timpul, dar ne rezumam la oamenii pe care îi avem. Pâna la urma cea mai buna metoda de prevenire este nelasarea bunurilor de valoare la vedere. În marea majoritate a cazurilor autoturismele se sparg pentru ca bunurile sunt lasate la vedere.”
Nicusor Rad, seful biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Târgu-Mures

Sistemele de alarma cu senzori, un obstacol pentru hoti
„Una din cele mai bune metode pentru protejarea locuintelor împotriva furturilor este montarea sistemelor de alarma. Pentru o locuinta obisnuita, montarea unei alarme clasice, cu doi senzori, costa aproximativ 300 – 400 de lei.”
Adrian Nicusan, coordoatorul Politiei de Proximitate Mures

Minorii care fura, imuni în fata legii
„Se înregistreaza un numar tot mai mare de minori si pentru ca acestia nu au capacitate de exercitiu, nu raspund penal. De foarte multe ori au fost prinsi si predati colegilor din Politia municipala, care ulterior au luat legatura cu familia. Dealtfel, am si sanctionat foarte mult familii pentru nesupravegherea minorilor în prima faza, ulterior cercetarile fiind facute de politistii specializati. Pentru anul care vine ne propunem si se impune cu necesitate o legatura mai buna cu birourile de preventie din cadrul Politiei judetului Mures.”
Valentin Bretfelean, seful Politiei Comunitare Târgu-Mures

Cât costa o polita de asigurare pentru locuinte?
„Conform mediei din anul 2008, încheierea unei polite de asigurare „all risc” la Allianz – Tiriac pentru o locuinta cu doua – trei camere a costat 400 – 450 de lei/an, platibili în patru rate. Ca si sume asigurate pentru locuinte, valoarea acestora în anul 2008 a fost între 400.000 – 500.000 de euro.”
Romeo Banu, directorul sucursalei Mures Allianz – Tiriac Asigurari SA

Structura Allianz – Tiriac Asigurari SA în judetul Mures:
– Sucursala Târgu-Mures, str. Tusnad nr. 5
– Agentia Reghin, str. Mihai Viteazul nr. 64
– Agentia Sighisoara, str. Ilarie Chendi nr. 2
– Punct de lucru Sovata, str. Petofi Sandor nr. 1


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.