Home / Business / Peste 5.000 de angajatori mureseni datornici la stat

Peste 5.000 de angajatori mureseni datornici la stat

Distribuie

p_13_1_64.jpgPeste 5.000 de angajatori mureseni au datorii la stat. Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Mures are de incasat de la contribuabilii mureseni circa 63,5 milioane de lei. Chiar daca sunteti angajat cu carte de munca, asta nu inseamna ca sunteti cu darile la stat la zi. Angajatorii, desi au retras din salariu contributiile pentru pensie si sanatate, unii dintre eu nu au platit darile respective la stat. Angajatul se poate trezi ca, desi i se retin anumite procente din salar, contributii pentru asigurarile de sanatate, asigurarile sociale, aceste plati nu sunt facute. „La data de 31 decembrie 2009, la nivelul judetului Mures un numar de 5.228 contribuabili au inregistrat restante, in suma de 63,5 milioane lei la impozitele si contributiile cu retinere la sursa, respectiv impozit pe veniturile din salarii, contributii la asigurarile sociale, contributii la asigurari sociale de sanatate, etc”, a declarat Alexandru Iclanzan, director coordonator al DGFP Mures.
Daca angajatorul nu plateste timp de 30 de zile de la data scadenta datoriile catre stat, acest lucru se constituie infractiune, iar DGFP Mures face sesizari la organele competente. „Potrivit prevederilor Legii nr.241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, retinerea si nevarsarea cu intentie în cel mult 30 de zile de la scadenta a sumelor reprezentând impozite sau contributii cu retinere la sursa constituie infractiune. De asemenea, în cazul neachitarii la termen a  obligatiilor de plata fata de bugetul general consolidat al statului, se percep  majorari de întârziere în procent de 0,1% pe fiecare zi de întârziere si totodata se iau masuri coercitive prin actiuni de executare silita”, a mai adaugat directorul coordonator al DGFP Mures.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.