Taxa pentru cititorii presei online în viitor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Taxa pentru cititorii presei online în viitor

p_13_2_51.jpgCotidianul New York Times a anuntat, miercuri, ca accesarea de catre internauti a articolelor publicate pe site-ul sau se va face, începând de anul viitor, contra cost, dupa lecturarea gratuita a unui anumit numar de materiale în fiecare luna. Astfel, cititorii acestui ziar vor avea un numar gratuit de publicatii pe care le vor citi în fiecare luna. Prin introducerea noului sistem se va permite taxarea celor care citesc ziare pe internet, dupa ce acestia au epuizat numarul de aparitii gratis. New York Times nu a mentionat câte materiale vor putea fi consultate gratuit lunar pe site-ul sau de catre un cititor. Este posibil ca aceasta taxa sa fie aplicata si în tara noastra, poate chiar în Târgu-Mures. Am cerut parerea despre acest subiect câtorva personalitati, cititori de presa locala, nationala si internationala. Având în vedere ca directia spre care se merge este înlaturarea presei tiparite, acestia au spus ca este normal ca ziaristii sa fie platiti pentru ceea ce scriu.

Cred ca va aparea pirateria
„Cred ca daca se va introduce acest sistem se va face pe baza unui studiu de piata. Cred ca ei au un numar de abonati care vor citi ziarul si în aceste conditii. Ramâne putin probabil sa se aplice acest sistem si în România. Totusi sistemul american de presa nu se compara cu cel de la noi si cred ca din moment ce se va introduce acest sistem va aparea automat si pirateria. Noi, ca cititori, vom avea de pierdut pentru ca în România nu ne permitem sa platim pentru serviciile unui ziar american dar cred ca si piata americana se va mai schimba pâna anul viitor. Un punct forte este acela ca se va face o publicitate mult mai scumpa si spre anumite tinte bine alese.”
Dan Masca, proprietar REEA

Cred ca e o idee buna
“Se observa si directia actuala de renuntare la ziarele tiparite. Mi se pare o chestie foarte normala pentru ca si cel care scrie la ziar trebuie sa fie recompensat. Nu cred ca ar fi o problema referitoare la introducerea acestui sistem si în principiu cred ca este o idee buna.”
Mihail Porutiu, consilier judetean   

 
si presa online trebuie platita
“Mi se pare logic deoarece altfel presa nu ar mai fi vanduta. Asa cum totul e platit în ziua de astazi, mi se pare normal ca si presa sa fie vânduta, chiar daca e online. Eu citesc mai mult ziare tiparite asa ca nu as fi foarte tentata sa fac un astfel de abonament.”
Felicia Pop, fost prefect al judetului Mures
                                                

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE