Chiul pe banul public în Parlament. Pâna când?! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Chiul pe banul public în Parlament. Pâna când?!

alex_poza_noua_49c2ad.jpgInstitutul pentru Politici Publice Bucuresti a facut public, saptamâna trecuta, un raport privind prezenta la vot a  parlamentarilor din sesiunea legislativa septembrie – decembrie 2009. L-am frunzarit si eu, evident în cautarea numelor senatorilor si deputatilor care îi reprezinta pe mureseni în Parlament.
În mare parte, rezultatele au fost cât de cât multumitoare, Toader Stroian, cu o prezenta de 99,4% fiind, se pare, cel mai constiincios parlamentar din Mures. Cu o prezenta de peste 70 de procente i-am mai consemnat pe Vasile Gliga (89,9%), Ciprian Dobre (89,3%), Kerekes Karoly (87,5%), Kelemen Atilla (72,6%) si Doru Opriscan (72.0%). La polul opus am fost socat sa îl vad pe senatorul Marko Bela, cel care din 212 voturi finale a participat la doar doua. Adica o prezenta de numai 1%…
Am facut, ieri, câteva voxuri pe strada, pentru a afla care este parerea cetatenilor simpli despre activitatea reprezentantilor nostri în Senat si Camera Deputatilor. Oarecum surprinzator, având în vedere ca cei 12 parlamentari sunt platiti (si nu cu salariul minim pe economie!) din taxele si impozitele noastre, toti cei patru târgumureseni pe care i-am abordat si-au manifestat dezinteresul pentru subiect. Asadar avem politicienii pe care îi meritam…
Nu-mi iese din minte rezultatul lui Marko Bela, care are în dreptul sau o prezenta de un procent. Sigur, exista scuze întotdeauna, dar indiferent care ar fi acestea, nu cred ca justifica o prezenta atât de scazuta. La urma urmei, omul a candidat si a mers în Parlament cu promisiunea sa îi reprezinte pe mureseni. Cum ne poate reprezenta cineva care se remarca prin absente?!
Probabil daca Marko Bela era elev, ar fi fost exmatriculat. Sau daca ar fi lucrat sa zicem la o fabrica oarecare cu un patron drastic si ar fi realizat doar 1% din norma, ar fi fost platit ca atare. Atunci, ma întreb retoric, de ce sa îi platim salariul integral si nu 1% din acesta?!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE